AcasăACTUALMinisterul Sănătății încearcă renegocierea contractului privind vaccinul anti-Covid. România are de primit...

Ministerul Sănătății încearcă renegocierea contractului privind vaccinul anti-Covid. România are de primit 87 de milioane de doze

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

Ministerul Sănătății „a făcut demersuri la nivel european pentru redimensionarea cantităților” de ser anti-COVID-19, informează departamentul de comunicare al instituției conduse de către Alexandru Rafila.

Contractul semnat de către premierul demis Florin Cîțu cu Comisia Europeană, instituție în fruntea căreia se află Ursula von der Leyen, ar putea fi ajustat, susține Ministerul Sănătății, având în vedere interesul scăzut al populației pentru administrarea serului, scrie România Tv.

„Pentru perioada decembrie 2020 – decembrie 2023, România a contractat o cantitate totală de 87.178.462 doze vaccinuri de la producătorii care au obtinut autorizații de punere pe piața europeană, respectiv : Pfizer/ Biontech, Moderna, Janssen și AstraZeneca.

România s-a alăturat ca Stat Membru la mecanismul Uniunii Europene de achiziție comună de vaccinuri împotriva COVID-19. În vederea asigurării accesului unui număr suficient de vaccinuri, România a încheiat aceste contracte PRO-RATA (cheia de alocare populațională) putând accesa cca. 4,3% din doze, la fiecare dintre producătorii de vaccin.

Contractele sunt încheiate centralizat la nivelul Comisiei Europene în numele tuturor statelor membre și nu direct de către statul roman. Comisia Europeană și producătorul vaccinului au încheiat contracte sub forma ‘APA’ (Advance purchase agreement) și ‘PA’ (Purchase Agreement) traduse în limba română: ‘ACA’ (Acord de cumpărare în avans) și ‘AC’ (Acord de Cumpărare).

Comisia Europeană a încheiat mai multe contracte cu asumarea posibilității existenței de doze în exces. În plus, ultimele contracte încheiate menționează posibilitatea adaptării vaccinurilor în funcție de variantele virale circulante.

Precizăm că, în contextul epidemiologic actual, Ministerul Sănătății a făcut demersuri la nivel european pentru redimensionarea cantităților”, a transmis MS pentru RomâniaTV.

CITEȘTE ȘI: A fost aprobată cifra de școlarizare pentru anul școlar viitor

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri