AcasăACTUALMinisterul, fermierii, producătorii și comercianții dau asigurări în privința stocurilor de ulei

Ministerul, fermierii, producătorii și comercianții dau asigurări în privința stocurilor de ulei

spot_img

Ministerul Agriculturii, fermieri, producători și comercianți au dat duminică asigurări, într-o discuție cu presa, în privința stocurilor de ulei, după o întâlnire pe temă cu Asociația Marilor Rețele Comerciale, cu fermieri și companii de procesare.

- Publicitate -

Ministrul Adrian Chesnoiu a vorbit despre factorii de risc externi care au influențat agricultura în ultimii doi ani-seceta din 2020, pandemia sau criza energetică, care au dus la creșterea prețurilor inputurilor, scrie Mediafax.

„A apărut şi această agresiune militară a Rusiei în Ucraina şi practic a dat peste cap toţi factorii de stabilitate la nivel geopolitic, impactul acestei agresiuni este unul global”, a spus Chesnoiu, care a exclus riscul apariției unei crize alimentare în România.


„România, în momentul de faţă, nu se află într-un astfel de risc de a apărea o criză alimentară sau de apariţie a unor dezechilibre majore, pentru că producem suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei”, a spus ministrul.

Asociația Marilor Rețele Comerciale spune că se constată o creștere a cererii pentru unele produse alimentare de bază, neperisabile, comparativ cu perioade anterioare și a cerut consumatorilor să aibă o atitudine responsabilă și să nu achiziționeze mai mult decât cantitățile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate în risipă alimentară.

Magazinele pot lua măsuri punctuale și temporare de limitare a cantității comercializate pentru anumite produse, în scopul descurajării speculei precum și asigurării aprovizionării echilibrate.


TVA zero la alimente este o soluție pe care o avem în vedere, a adăugat ministrul Chesnoiu, în contextul creșterilor de prețuri ale produselor alimentare din ultima perioadă.

CITEŞTE ŞI: Măsuri de sprijin pentru firmele româneşti afectate de sancţiunile împotriva Rusiei

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri