AcasăEDUCAŢIEMinisterul Educației dezaprobă trecerea școlilor la „orarul de iarnă”

Ministerul Educației dezaprobă trecerea școlilor la „orarul de iarnă”

spot_img

Ministerul Educației descurajează practicile unităților de învățământ care trec la „orarul de iarnă” și reduc durata orelor și a pauzelor. În acest sens, s-a cerut școlilor susținerea orarului normal, mai ales că interpretarea cadrului legal este „discreționară și inadecvată” în actualele condiții.

Ministerul Educației a transmis marți că descurajează practicile unităților de învățământ care trec la „orarul de iarnă” și reduc durata orelor și a pauzelor, scrie Mediafax.

„În fundamentarea acestor decizii, școlile invocă art.11, alin. (8) din ROFUIP: <În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar>. Considerăm că, în condițiile meteorologice pe care le putem observa cu toții, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreționară și inadecvată”, transmite Ministerul Educației.

Astfel, Ministerul Educației arată că date fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, „orice minut” de școală contează.

CITEȘTE ȘI: Valul pensionărilor din magistratură. Un judecător din Olt pleacă din sistem, să nu piardă pensia specială

„Am trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care am solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la „programul de iarnă”. Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii și părinții să susțină apelul pe care l-am lansat și să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici și acțiuni ce pot conduce la pierderi de învățare”, mai arată Ministerul Educației.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri