AcasăACTUALMinisterul Educației cere școlilor să recupereze zilele libere. Inspectoratele școlare vor monitoriza...

Ministerul Educației cere școlilor să recupereze zilele libere. Inspectoratele școlare vor monitoriza programul

spot_img

Ministerul Educației a trimis o circulară către toate școlile în care precizează că, pentru zilele libere nou introduse de Guvern, profesorii și elevii vor recupera orele pierdute înainte sau după datele respective.

Într-o adresă semnată de secretarul de stat Sorin Ion, Ministerul Educaţiei cere şcolilor ca pentru zilele libere nou introduse de Guvern, profesorii și elevii să recupereze orele pierdute înainte sau după datele respective, scrie Edupedu.ro.

Este vorba despre zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august, când Ministerul Muncii a decis să dea liber pentru a face punte între sărbători legale și weekenduri. Două dintre ele, 23 ianuarie și 2 iunie 2023, pică în timpul săptămânii, când normal elevii ar fi fost la cursuri.

CITEȘTE ȘI: Altur Slatina intră în insolvenţă

„Având în vedere că, prin HG nr. 1555/ 28.12.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1267/ 29.12.2022, pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere, vă comunicăm că aveți obligația să actualizați programul de funcționare/orarul unității, în vederea recuperării acestora.

Menționăm că activitățile didactice aferente zilelor de 23 ianuarie și 2 iunie se pot programa și anterior acestor date.

Modificările de program vor fi comunicate personalului, elevilor și părinților, respectiv reprezentanților legali ai acestora.

Inspectoratele școlare județene/ISMB vor monitoriza realizarea programului de recuperare și respectarea acestuia”, se arată în circulara Ministerului Educaţiei.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri