AcasăPOLITICĂMesaj tranşant din Austria: Are sens să includem Croația în Schengen, nu...

Mesaj tranşant din Austria: Are sens să includem Croația în Schengen, nu și Bulgaria și România acum

spot_img

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a spus că țara sa vrea să-și folosească dreptul de veto în privința includerii României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Întrebat în cadrul unui interviu pentru Kurier cu privire la un posibil veto al Austriei împotriva aderării României, Bulgariei și Croației la Schengen, el a răspuns: „Credem că are sens să includem Croația și să nu includem Bulgaria și România acum. Este important (în cazul sistemului de azil, rețineți) ca trei aspecte de bază să funcționeze: protecția frontierelor externe, respingerea (solicitanților de azil) și distribuirea (acestora). Adevărul este că multe lucruri nu funcționează în aceste domenii”.

CITEŞTE ŞI: Negrescu (PSD), despre aderarea la Schengen: La acest moment Austria se opune deschis, iar Olanda exprimă reticenţe mai ales faţă de Bulgaria

Guvernul olandez a dat vineri undă verde intrării României şi Croaţiei la Schengen, dar s-a opus aderării Bulgariei. Tot vineri, Parlamentul Suediei a votat pentru aderarea României la Schengen, potrivit Hotnews.ro.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri