AcasăACTUALMeniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost îmbunătățit

Meniul pacienților Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost îmbunătățit

spot_img

Și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, alocaţia de hrană a fost mărită așa cum prevede legislația în vigoare, majoritatea pacienților beneficiind de hrană în valoare de 22 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese.

Această sumă crește în funcție de afecțiune, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 33 lei pe zi, spune purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

„Nu lipșește carnea din meniul bolnavilor, iar acesta este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile dnei. dr. Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și ale asistenților dieteticieni și nutriționistului, angajați ai unității medicale în cadrul Compartimentului Dietetică”, explică Țicleanu.

Pe site-ul unității medicale și în fiecare secție cu paturi este afișat meniul zilnic – https://www.spitalgorj.ro/pagina-pacientului/ meniu zilnic.

Medicul curant decide de care regim alimentar va beneficia pacientul, în funcție de afecțiunile sale: regim comun, hidric, cardiac, regim hepatic, colecist, oncologic etc.

CITEȘTE ȘI: FOTO & VIDEO | S-a deschis Târgul de Crăciun din Craiova. Iluminat festiv de poveste, un muzeu de ciocolată și zone de distracție pentru copii

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri