AcasăACTUALMedicul care şi-a „cazat” părinţii în spital, timp de 3 ani, anchetat...

Medicul care şi-a „cazat” părinţii în spital, timp de 3 ani, anchetat şi de DSP şi Casa de Sănătate

spot_img

Anchetele în cazul medicului ieşean Laura Gheucă-Solovăstru, care şi-a ţinut internat tatăl aproape non-stop în spital în ultimii ani, continuă în această perioadă. În urma investigaţiei „Ziarului de Iaşi”, atât Direcţia de Sănătate Publică Iaşi (DSP) cât şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi (CJAS) au demarat propriile anchete, urmând ca în cele din urmă să se stabilească şi despre ce prejudiciu ar fi vorba.

DSP Iaşi a solicitat unităţii medicale un punct de vedere, rezultatul anchetei interne, precum şi documentele referitoare la internări, însă până acum nu a primit un răspuns, susţin reprezentanţii instituţiei. În cazul anchetei demarate de CJAS Iaşi, s-a observat că nu au fost suportate cheltuieli semnificativ mai mari pentru aceste cazuri din fondul asigurărilor de sănătate, ci acestea au fost suportate de către spital din fonduri proprii.

CITEŞTE ŞI: Angajată la stat, cu diplomă falsă. A fost reţinută de procurori

„Am lăsat spitalul să îşi facă ancheta proprie pentru că, de fapt, problema la ei apare. Noi ne-am autosesizat din informaţiile apărute în presă şi am demarat acţiunea noastră de control, am făcut o analiză preliminară la nivel de informaţii pe care le deţinem în bazele de date şi relevant este că sumele pe care le-am decontat noi în această perioadă sunt mult mai mici decât cele pe care spitalul le-a suportat. (…)”, a explicat ec. Radu Ţibichi, directorul general al CJAS Iaşi.

sursa: PRESShub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri