AcasăACTUALMedicul care şi-a „cazat” părinţii în spital, timp de 3 ani, a...

Medicul care şi-a „cazat” părinţii în spital, timp de 3 ani, a fost demis

spot_img

Conducerea Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi a finalizat ancheta în ceea ce o priveşte pe dr. Laura Gheucă-Solovăstru, şefa Secţiei de Dermato-Venerologie de la unitatea medicală, care şi-a ţinut internat tatăl aproape non-stop în spital în ultimii ani.

Conform datelor furnizate de spital, Nicolae Solovăstru a avut 20 de spitalizări în perioada 2016 – 2022, 927 de zile în total, între 15 şi 85 de zile pe tură, iar trei reinternări au fost la distanţă de 2-3 zile una faţă de cealaltă. Şi mama medicului a beneficiat de un tratament similar: între 2016 şi 2022 Rodica Solovăstru a avut 12 spitalizări, între 3 şi 47 de zile, însumând în total 302 zile.

Practic, calculând zilele de spitalizare ale celor doi, aşa cum apar în actele oficiale, părinţii dr. Laura Gheucă-Solovăstru au stat 3 ani şi 4 luni non stop în spital, figurând internaţi timp de 1.229 de zile. Reamintim faptul că acestea sunt doar datele oficiale din registrele unităţii medicale, fiindcă sursele noastre au explicat că tatăl medicului a stat internat perioade îndelungate de timp fără a avea documentaţia de rigoare, fiind îngrijit de personalul secţiei ca la un spital de paliaţie.

Iar motivele invocate de pe fişele de internare sunt din domeniul ridicolului: diagnosticul principal fiind cel de urticarie, fără însă nicio analiză care să-l susţină şi care să impună o spitalizare prelungită.

CITEŞTE ŞI: Racolate prin metoda „loverboy”, şapte fete erau forţate să se prostitueze, în Craiova. Două dintre ele nu au împlinit 18 ani

„Ca diagnostic principal de internare predomină urticaria acută şi cronică acutizată la alimente sau antiinflamatoare, fără a se efectua teste alergologice sau fără a fi susţinut de prezenţa eozinofilelor crescute sau a Ig. E, reprezentând asftel o neconformitate cu protocolul de diagnostic şi tratament al urticariei alergice.

Deşi indicatorii de eficienţă ai secţiei din 2018-2022 se menţin la valori optime, totuşi spitalizările prelungite şi repetate nu se justificau după diagnosticul principal de internare, într-o secţie clinică a unui spital de urgenţă”, a declarat dr. Dan Timofte, managerul unităţii medicale, pentru „Ziarul de Iaşi”.

În răspunsul oficial transmis redacţiei noastre, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” confirmă informaţiile din investigaţia „Ziarului de Iaşi”: tatăl medicului Laura Gheucă-Solovăstru era internat la Iaşi doar pentru a fi îngrijit de personalul medical de pe secţie.

Continuarea, în PRESShub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri