AcasăACTUALMedicii stomatologi, vizați de controale ANAF. Președintele Heiuș: „Pacienții trebuie să solicite...

Medicii stomatologi, vizați de controale ANAF. Președintele Heiuș: „Pacienții trebuie să solicite bon fiscal”

spot_img

Medicii stomatologi vor primi scrisori de informare din partea ANAF pentru a declara toate veniturile, spune președintele ANAF, Lucian Heiuș. Acesta solicită pacienților să ceară bonuri fiscale.

Lucian Heiuș a menționat că pentru început se vor trimite scrisori prin care medicii sunt informați despre obligația de a declara toate veniturile.

„NU ascund că identificăm și suntem în faza finală de analiză pentru a identifica și alte domenii unde activează persoane fizice și care au un grad mare de neconformare. Discutam cu directorii mei o informare că există un grad mare de neconformare la stomatologi, unde gradul de conformare fiscal este redus. Vom încercam să facem niște ghiduri, să includem și acest domeniu de activitate în acest mecanismul de prevenție și de informare și, inevitabil, se ajunge și la controale mai devreme sau mai târziu”, spune Lucian Heiuș, potrivit Mediafax.

El spune că și pacienții trebuie să solicite bon fiscal, „așa cum este normal când pătesc sume de bani”.

De asemenea, președintele ANAF spune că există un grad mare de neconformare a declarării veniturilor în rândul celor care închiriază locuințe „cu ziua” prin intermediul platformelor online.

„Este un fenomen, iar aici suntem în discuții avansate pentru a încerca să găsim mecanisme pentru a încerca să descoperim și pe cei care închiriază cu ziua prin platfome, pentru că și acolo există un risc de neconformare la declararea veniturilor”, afirmă Heiuș.

CITEȘTE ȘI: Un spital, condamnat să plătească despăgubiri în cazul unui bărbat iradiat de 56 de ori, după un diagnostic greşit

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri