AcasăACTUALMedicamentul american împotriva COVID va ajunge în România. Cum va fi utilizat

Medicamentul american împotriva COVID va ajunge în România. Cum va fi utilizat

spot_img

Primele doze de Molnupiravir ajung în România la sfârșitul acestei săptămâni. „E un lucru important care cred că va avea un impact favorabil în următoarele 10 zile”, spune ministrul Sănătății.

- Publicitate -

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, miercuri, că a semnat contractul și a stabilit ultimele detalii privind livrarea primului dintre cele două produse inovative – Molnupiravir, care se administrează pacienților simptomatici, cu risc crescut.

Primele cantități vor ajunge în România probabil la sfârșitul acestei săptămâni, iar direcțiile de sănătate publică le vor distribui spitalelor și centrelor de evaluare în primele zile ale săptămânii viitoare.


„E un lucru important care cred că va avea un impact favorabil în următoarele 10 zile pentru scăderea presiunii pe secțiile de terapie intensivă și ceea ce, evident, ne preocupă pe toți, reducerea numărului de decese, pentru că de data aceasta discutăm de antivirale la care s-a măsurat acest efect și este certificat de studii științifice, pe când celelalte pe care le-am avut la dispoziție până în momentul de față – mă refer la Favipiravir – nu aveau aceste efect, ci doar de reducere a duratei bolii”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre numărul uriaș de infectări din România.

”Astăzi pentru prima dată s-au efectuat peste 100.000 de teste, aproape 110.000 de teste efectuate, drept pentru care am avut 34,500 de cazuri de îmbolnăviri. Acest număr este preocupant, dar, pe de altă parte, nu putea fi exclus din scenariile pe care MS vi le-a prezentat încă de acum săptămâni. Este un număr de cazuri similar cu ceea ce se întâmplă în multe alte țări”, spune Rafila.


Totodată, ministrul Sănătății spune că încearcă să caute soluții pentru a nu mai apărea focare în sistemul medical.

„Să găsim o soluție astfel încât personalul medical, atunci când intră în serviciu, să beneficieze de testare… au apărut focare”, a spus ministrul Rafila.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății vrea ca personalul medical să fie testat la intrarea în tură

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri