AcasăACTUALMedicamentele cu iod NU vor mai fi distribuite. Anunțul Ministerului Sănătății

Medicamentele cu iod NU vor mai fi distribuite. Anunțul Ministerului Sănătății

spot_img

Românii nu vor mai primi pastile cu iod, a anunţat Tiberius Brădăţan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Decizia vine în urma refuzului medicilor de familie de a distribui aceste pastile prin cabinetele lor.

- Publicitate -

Mult-doritele pastile cu iod nu vor mai ajunge la români decât în cazul nefericit al unui accident nuclear. Ministerul Sănătăţii le promisese românilor că vor putea ridica aceste pastile din cabinetele medicilor de familie, însă a revenit asupra deciziei în urma refuzului medicilor de familie de a le distribui prin cabinetele lor, scrie România Tv.

Medicii şi-au motivat refuzul prin aceea că această activitate ar bloca acordarea serviciilor curente în cabinete. Astfel că românii nu vor mai putea intra în posesia pastilelor cu iod decât în cazul unui accident nuclear.


„Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a precizat Tiberius Brădăţan la Europa FM.

Și totuși, chiar Ministerul Sănătății precizează în campania de informare a populației că, în caz de incident nuclear, „în scopul de a realiza blocarea eficace a absorbţiei radioactive, iodura de potasiu trebuie să fie administrată cât mai curând posibil după expunerea la radiaţii. În cazul în care administrarea are loc la 4-6 ore după expunere, absorbţia este blocată doar în proporție de aproximativ 50%”.

CITEȘTE ȘI: Avere nejustificată găsită de inspectorii ANI la un funcţionar din cadrul CJ Vâlcea


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri