AcasăACTUALMedic, avertisment privind antiviralele: „Au efecte adverse poate mai serioase decât vaccinul”

Medic, avertisment privind antiviralele: „Au efecte adverse poate mai serioase decât vaccinul”

spot_img

Beatrice Mahler, managerul de la Institutul Marius Nasta, avertizează că antiviralele pentru tratarea coronavirusului pot avea efecte adverse mult mai serioase decât vaccinul.

Beatrice Mahler, avertisment privind antiviralele pentru tratarea coronavirusului. Managerul de la Institutul Marius Nasta spune că în acest moment sunt două tratamente cu antivirale care pot fi administrate celor infectaţi cu COVID-19.

Managerul de la Marius Nasta a avertizat miercuri seară, la România Tv, că deşi varianta Omicron nu este la fel de agresivă ca Delta, nu este cazul să ne relaxăm. De asemenea, medicul trage un semnal de alarmă privind antiviralele folosite pentru tratarea celor infectaţi cu coronavirus.

„Din informatiile care vin din străinătate, cazurile Omicron sunt cazuri usoare, care pot fi tratate acasă. Este singurul lucru care ne linisteste. Nu inseamna ca trebuie sa ne relaxam, pentru că avem categorii vulnerabile, avem varstnicii care sunt mult mai vulnerabili.

La populatia vaccinata, riscul de internare in spital este foarte mic. Să nu uităm că România are jumatate din populatie vaccinata, iar o mare parte din populatie a trecut deja prin boală.

In acest moment sunt 2 tratamente antivirale dedicate Covid-19, care au eficienţă crescută dacă sunt adinistrate in primele cinci zile de boală. E de menţionat ca acest tratament, dacă nu se administreaza sub supraveghere medicală, are efecte adverse poate mai serioase decât vaccinul”, a explicat Mahler la România Tv.

Varianta Omicron generează în prezent o creştere puternică a cazurilor de COVID-19 în numeroase ţări europene, dintre care unele bat recorduri de la începutul pandemiei.

În Franţa, această cifră a depăşit pentru prima dată pragul de 200.000 de cazuri în 24 de ore, potrivit cifrelor dezvăluite miercuri de ministrul sănătăţii francez Olivier Veran.

CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru valul 5 al pandemiei. Ce schimbări anunță Nicolae Ciucă

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri