AcasăACTUALMăsurile din programul Sprijin pentru România, valabile și anul viitor. Nicolae Ciucă:...

Măsurile din programul Sprijin pentru România, valabile și anul viitor. Nicolae Ciucă: „Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua”

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că bugetul de stat încă nu este aprobat de Parlament pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, dar dă asigurări că măsurile sociale vor fi aplicate și anul viitor, între acestea numărându-se și cea privind alocarea sumei de 50 de euro la fiecare două luni.  

Acesta a mai precizat faptul că bugetul va fi aprobat în Parlament până la jumătatea lunii decembrie, anul acesta.

„Ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede posibil, la sfârșitul lunii octombrie, nu am reușit acest lucru pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, ori fiecare minister trebuie să își asigure proiectarea bugetului și încărcarea datelor pe programe. Vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, așa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, a explicat premierul.

Acesta a dat asigurări că măsurile din programul Sprijin pentru România vor continua în anul viitor.

CITEȘTE ȘI: Medicii stomatologi, vizați de controale ANAF. Președintele Heiuș: „Pacienții trebuie să solicite bon fiscal”

„Valoarea pensiilor și a salariului minim urmează să fie decise în funcție de datele finale. În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflației, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii și de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile. Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor și vom găsi și alte soluții pentru a putea să-i sprijinim”, a conchis Ciucă.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri