AcasăACTUALMăsuri în școlile din Târgu Jiu | Reluarea cursurilor ar putea fi...

Măsuri în școlile din Târgu Jiu | Reluarea cursurilor ar putea fi amânată. Primarul propune ca elevii să facă activități în cadrul programelor „Școala Altfel” sau „Săptămâna Verde”

spot_img

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, consideră că elevii ar trebui să desfășoare, săptămâna viitoare, activități în cadrul programelor „Școala Altfel” sau „Săptămâna Verde” pentru a nu reveni în unitățile de învățământ. 

Cele două activități prinse în programa școlară presupun activități derulate în exteriorul școlilor.

„Recomand reprezentanților Consiliului Local și ai Primăriei Municipiului Târgu Jiu în consiliile de administrație ale unităților de învățământ să susțină decizia organizării în perioada următoare a programelor „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”, care nu presupun activități în incinta școlilor. Am și discutat deja cu o parte dintre reprezentanții noștri despre acest aspect în contextul activității seismice recente și cred că fiecare părinte își dorește să rămână aproape de copilul său în această perioadă, chiar dacă școlile sunt printre cele mai sigure zone din municipiu. Totodată, o astfel de decizie nu ar afecta orele de curs atât de importante, mai ales pentru cei care se pregătesc pentru examenele naționale”, spune Romanescu.

CITEȘTE ȘI: A fost lansat Programul Interreg NEXT România-Ucraina. Domeniile vizate

Acesta susține că investițiile realizate în ultima perioadă au transformat unitățile de învățământ în medii sigure pentru elevi.

„Investițiile pe care le-am făcut în infrastructura școlară au creat un mediu sigur pentru copii în incintele unităților de învățământ. (…)Este o perioadă dificilă pentru noi toți în care trebuie să ne păstrăm calmul și pe care, sunt convins, o vom depăși cu bine”, conchide edilul municipiului Târgu Jiu.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri