AcasăACTUALMaşină atacată cu securea de un bărbat, într-o comună din Olt. Agresorul,...

Maşină atacată cu securea de un bărbat, într-o comună din Olt. Agresorul, CONDAMNAT după ce două persoane au fost rănite

spot_img

Un bărbat din satul Dobriceni, comuna Iancu Jianu, a fost condamnat la opt ani de închisoare după a aruncat cu o secure într-un autoturism, obiectul contondent trecând prin geamul portierei şi lovind o pasagerul din dreapta-faţă şi pe cel de pe bancheta din spate. El a fost găsit vinovat de tentativă de omor calificat.

Potrivit încheierii Tribunalului Olt din urmă cu câteva zile, persoana care se afla în dreapta şoferului a fost lovită de secure în zona feţei, iar cea de pe bancheta din spate a suferit o fractură de mandibulă. Agresiunea s-a petrecut în primăvara anului 2019, când victimele se întorceau de la o farmacie din sat.

Şoferul a fost singurul care a scăpat fără răni, însă chiar el reprezenta ţinta agresorului.

Unul dintre vecinii bărbatului din Iancu Jianu, martor în proces, a declarat instanţei că dacă maşina s-ar fi oprit atunci când agresorul a aruncat cu securea, acesta i-ar fi agresat şi mai rău.

„Când acest autoturism care circula cu viteza de aproximativ 50-60 km/h a ajuns în dreptul inculpatului, acesta a aruncat cu respectivul corp tăietor-despicător înspre autovehicul, însă șoferul nu a oprit și-a continuat deplasarea , «cred că se întâmpla mai rău dacă oprea»”, reţin magistraţii.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. IMAGINI cu autoturismul implicat în accidentul din Olt, în urma căruia un tânăr şi-a pierdut viaţa

După agresiune, bărbatul din Iancu Jianu s-a sustras urmăririi penale şi a plecat în Italia revenind în ţară abia când dosarul se afla deja în judecată. Mai mult, bărbatul nici nu a luat în serios fapta, iar atunci când a primit citația de la anchetatori a spus că se va prezenta la sediul unității de parchet pentru audiere „doar dacă îi va da procurorul 100 de lei pentru combustibil”.

Când a ajuns, într-un final, în instanţă pentru a fi audiat, agresorul a declarat judecătorului că în momentul în care a aruncat securea către autoturism a intenţionat să provoace o pană vehiculului astfel încât să poată discuta cu şoferul maşinii, pe care îl acuza că i-a violat fiica. Judecătorii reţin însă că aceste acuzaţii nu s-au confirmat niciodată, iar agresorul ar fi depus o astfel de plângere chiar după incident.

„Ulterior acestei fapte, inculpatul a formulat o sesizare la poliție prin care reclama că martorul împreună cu alți băieți, ar fi violat-o pe fiica sa, însă s-a constatat că aspectele sesizate au fost nereale”, arată instanţa.

Pe lângă condamnarea la opt ani de închisoare, bărbatul din Iancu Jianu trebuie să le plătească daune victimelor sale – 40.000 lei şi, respectiv, 80.000 lei, dar şi despăgubiri în valoare de 4.639,45 lei.

Sentinţa Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

CITEŞTE ŞI: Crimă într-o comună din județul Dolj. Și-a ucis sora, după ce a lovit-o de mai multe ori în cap cu o coadă de topor

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri