AcasăACTUALMasca, obligatorie la Spitalul Județean Târgu Jiu. Accesul aparținătorilor pe secții, interzis....

Masca, obligatorie la Spitalul Județean Târgu Jiu. Accesul aparținătorilor pe secții, interzis. Ce alte măsuri au mai fost luate din cauza creșterii numărului de cazuri Covid

spot_img

Masca de protecție va fi obligatorie în interiorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, începând de mâine, iar accesul aparținătorilor pe secții va fi interzis. Decizia a fost luată din cauza creșterii numărului cazurilor Covid. 

- Publicitate -

Medicul coordonator al Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) și conducerea unității medicale au luat o serie de măsuri care vor fi respectate la nivelul spitalului.

Astfel, începând de vineri, 15 iulie, în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, purtarea măștii de protecție este obligatorie.


De asemenea, toți pacienții vor fi testați în vederea identificării coronavirusului.

„Testarea se va face utilizând teste antigen rapide în serviciile de urgențe-UPU-SMURD, Camerele de gardă- și teste RT-PCR în cadrul secțiilor”, a menționat purtătorul de cuvânta l SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

CITEȘTE ȘI: Taxa pe ambalaje, plătită din toamnă. Sistemul va fi obligatoriu pentru toate magazinele


De asemenea, tot de vineri, se interzice accesul vizitatorilor/aparținătorilor în spital.

„Excepție fac aparținătorii pacienților (covid și non-covid) aflați în stare gravă/critică și care sunt internați la Secțiile ATI/Compartiment ATI Covid. În aceste cazuri, vizitarea pacienților se face în urma unei programări/cerere scrisă aprobată de medicul curant, managerul unității medicale. Vizitatorii vor purta echipament de protecție pus la dispoziție pe fiecare secție, respectând toate măsurile sanitare care se impun”, a completat Țicleanu.

Zilnic, pacienții din toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor putea primi pachete de la aparținători. Acestea vor fi ridicate de la poarta unității medicale zilnic, după următorul program: 08:00 – 09:00; 11:00 – 12:00; 19:30 – 20:30.

Toate aceste măsuri sunt temporare și vor fi în vigoare în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus.

În prezent, sunt 15 pacienți internați în Secția Boli Infecțioase, aceștia sunt diagnosticați cu SARS-CoV-2 și primesc tratament, iar la Compartimentul ATI-Covid sunt doi pacienți.

Miercuri, la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat opt pacienți pozitivi la coronavirus care au avut nevoie de internare.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri