AcasăACTUAL„Masa caldă” în județul Dolj | 1.938 de elevi vor beneficia de...

„Masa caldă” în județul Dolj | 1.938 de elevi vor beneficia de acest program

spot_img

În șase unități de învățământ din județul Dolj va fi organizat programul „Masă Caldă”, în anul școlar 2022-2023, potrivit listei finale aprobate de către reprezentanții Ministerului Educației. 

Pe această listă se află unitățile școlare din Plenița, cu 565 de beneficiari, Sadova(596), Bârca(470), Rojiște(107), Bulzești(89) și Galiciuca(111).

Normele de aplicare pentru acest program nu au fost încă adoptate, însemnând că nu se pot face licitații și că va mai dura până când vor fi puse la punct și aceste aspecte.

În comuna Bârca s-a mai încercat implementarea acestui proiect, dar din lipsă de spațiu, elevii primeau câte un sandwich.

Programul-pilot „Masă caldă” are ca obiectiv înlocuirea programelor „Laptele și cornul” și „Fructe în școli”. Anul acesta, potrivit autorităților, s-a dublat numărul școlilor înscrise, de la 150 la 300.

Comparativ cu anul școlar anterior se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

„Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19”, arată Ministerul Educației.

CITEȘTE ȘI: Schimbări la ISJ Olt: Pleacă Victor Iacobescu şi Iustina Marica

 

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri