AcasăACTUALMarian Vanghelie, Daniel Tudorache şi alte 54 de persoane, acuzaţi de DNA...

Marian Vanghelie, Daniel Tudorache şi alte 54 de persoane, acuzaţi de DNA pentru achiziţii supraevaluate în pandemie

spot_img

Marian Vanghelie, Daniel Tudorache si alte 54 de persoane au fost pusi sub acuzare de DNA pentru achiziţii supraevaluate in pandemie. Contractele au vizat cumpărarea de tablete pentru elevi, nebulizatoare de biodecontaminare si termoscannere. Spre exemplu, potrivit parchetului, pentru un nebulizator s-ar fi platit de 3,5 ori mai mult decat pretul pietei. Prejudiciul este de peste 67 de milioane de lei.

Potrivit DNA, din august 2019, Marian Vanghelie, împreună cu alte 6 persoane fizice și 5 persoane juridice „ar fi constituit un grup infracțional organizat care a acționat pe parcursul anului 2020” cu scopul de a „influența derularea achizițiilor efectuate de instituțiile publice aflate în subordinea consiliilor locale Sector 1 si 5”. Achizițiile supraevaluate ar fi vizat tablete pentru elevi (75.500 bucăți), dar și produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1200 bucăți) și termoscannere (200 bucăți).

CITEŞTE ŞI: Primăria Craiova, acţionată în instanţă din cauza poluării de la Termocentrala Craiova II

Astfel, Marian Vanghelie, la data faptelor consilier la Primăria Sector 5 București, este acuzat de: constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave (4 fapte, din care una în formă continuată), instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 fapte, din care 3 în formă continuată), instigare la fals material în înscrisuri oficiale (2 fapte, din care una în formă continuată), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Daniel Tudorache, la data faptelor primar al Sectorului 1, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, „cu consecințe deosebit de grave”, potrivit digi24.ro.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri