AcasăPOLITICĂMarcel Ciolacu spune că plafonul de 9,4% pentru pensii va fi eliminat...

Marcel Ciolacu spune că plafonul de 9,4% pentru pensii va fi eliminat din PNRR. „Este o aberație”

spot_img

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că plafonarea la 9,4% a pensiilor va fi eliminată din PNRR. „Nu există niciun plafon în nicio țară din Europa”, a spus, miercuri, Ciolacu.

Întrebat de jurnaliști despre întâlnirea cu premierul, pe care a avut-o marți seara, la Vila Lac, președintele PSD a spus: „Am avut o întâlnire de lucru, nu este nici prima, nici ultima, aceste întâlniri le avem destul de des. După cum știți astăzi domnul prim-ministru este la Bruxelles și am trecut în revistă și cu ministrul Fondurilor ce anume se renegociază și cum a rămas renegocierea stabilită. (…) În acest moment sperăm să prindem pentru agricultură, pentru irigații, peste 2 miliarde de euro din alte capitole pe care noi nu le-am considerat o urgență pentru România. De fapt, și recomandarea CE este să ne adaptăm cerințelor actuale și crizelor actuale”, a spus liderul social-democrat, potrivit Mediafax.

Întrebat, de asemenea, dacă procentul de 9,4% pentru pensii va fi scos din PNRR, Ciolacu a spus: „Cu certitudine, acel procent de 9,4 nu va mai exista în PNRR”.

Șeful PSD a fost întrebat dacă, după ce se va renunța la acel procent de 9,4% din PIB pentru pensii, din PNRR, se ia în considerare introducerea unui alt plafon, mai mare.

„Nu, nu există niciun plafon în nicio țară din Europa, deci mi se pare corect ca acel plafon să fie scos, mai ales că noi nu ne putem asuma un plafon pentru următorii 50 de ani, este o aberație”, a răspuns Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: Repartitoarele pentru căldură, obligatorii din ianuarie. Se vor aplica amenzi

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri