AcasăPOLITICĂMarcel Ciolacu cere convocarea CSAT pentru rezolvarea problemelor din energie. Nu exclude...

Marcel Ciolacu cere convocarea CSAT pentru rezolvarea problemelor din energie. Nu exclude demiterea ministrului Popescu

spot_img

Marcel Ciolacu este de părere că președintele Klaus Iohannis ar trebui să convoace de urgenţă o reuniune a CSAT, după explozia prețurilor la energia electrică și la gaze. Liderul PSD a spus, totodată, că nu exclude demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, dar că acest lucru trebuie stabilit în coaliţie.

Marcel Ciolacu este de părere că lucrurile în energie au luat o turnură nefericită şi nu mai este timp de dezbateri în coaliţie, astfel încât se impune o reuniune a CSAT.

„Este evident că suntem în plină criză, lumea nu mai așteaptă să ne dăm cu părerea, ci așteaptă de la această coaliție soluții de îndată, nu de la 1 aprilie. Sunt afectați toți românii, inclusiv industria.

Există legea 21/1996, având cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit în situații excepționale. Nu mai trebuie ca miniștrii să apară la TV să găsească explicații, să vorbim de ratingul de țară. România și toată industria românească trec printr-o perioadă complicată. Dacă nu recunoaștem că acestea sunt efectele unei decizii nefericite, de a liberaliza piața energiei în plină pandemie…

Sunt mai multe decizii pe care trebuie să le luăm, poate chiar redeschiderea la Rovinari. Avem timp, avem cadru legislativ. Deja lucrurile nu țin de o simplă ședința de coaliție, ci se impune un CSAT și hotărâri rapide”, a spus Marcel Ciolacu în emisiunea Punctul culminant de la România TV.

CITEȘTE ȘI: Olt: Noii directori de școli au semnat contractele de management

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri