AcasăACTUALMajorarea salariilor angajaţilor de la stat, pregătită de Guvern

Majorarea salariilor angajaţilor de la stat, pregătită de Guvern

spot_img

Majorarea ar intra în vigoare din luna august și îi vizează pe toți bugetarii, cu excepția demnitarilor și a personalului încadrat la nivelul administrației publice locale.

- Publicitate -

Executivul ar urma să aprobe o Ordonanță de Urgență în acest sens. Textul acesteia este în dezbatere publică.

Este vorba de majorări care ar fi trebuit să intre în vigoare din ianuarie.


Atunci au beneficiat de ele doar angajații din Sănătate și Educație.

Executivul explică măsura prin criza creată de pandemie și accentuată de creșterea prețurilor, ca urmare a războiului din Ucraina.

În lipsa unor măsuri concrete şi rapide – scrie Guvernul – s-ar vulnerabiliza şi mai mult categoriile de persoane, prin diminuarea puterii de cumpărare.


CITEŞTE ŞI: Recensământ 2022. Ce populaţie are judeţul Olt şi unde se verifică datele colectate de recenzori

Se dă exemplu nivelul de salarizare din Ministerul Culturii și cel al Transporturilor, dar și din Institutul Național de Statistică, unde salariile ar fi la limita inferioară existentă la nivelul tuturor instituțiilor publice de la nivel central.

Este motivul pentru care oamenii din sistem pleacă și nu pot fi angajați specialiști bine pregătiți.

E vorba – se mai arată în documentul Guvernului – de o situaţie de urgenţă şi extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată.

Angajații care lucrează în proiectele finanțate din fonduri europene nerambursabile, de exemplu, vor beneficia de o majorare a salariilor de bază cu până la 50 %.

Majoritatea celorlalți bugetari vor primi în plus o pătrime din diferența dintre salariul de bază pentru acest an și cel din luna decembrie 2021, potrivit europafm.ro.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri