AcasăPOLITICĂMai multe ONG-uri cer retragerea unei legi propuse de AEP prin care...

Mai multe ONG-uri cer retragerea unei legi propuse de AEP prin care se dau netransparent bani partidelor politice

spot_img

Trei organizații neguvernamentale susțin că legea propusă de AEP pentru finanțarea partidelor politice acordă subvenții și deconturi la discreție partidelor politice puternice, fără transparență și cu eliminarea Curții de Conturi din circuitul de control, și acordă puteri discreționare șefului AEP.

Proiectul de finanțare a activității partidelor, pus în dezbatere publică de Autoritatea Electorală Permanentă, „este departe de a-și atinge obiectivele, mai ales în ceea ce privește transparența finanțării publice a partidelor politice”, spun experții de la Centrul pentru Inovare Publică, Expert Forum și de la Coaliția Cod Electoral ACUM.

CITEŞTE ŞI: Cum a ajuns un taxi într-un şanţ săpat pentru canalizare (VIDEO)

În schimb, proiectul propus de AEP „aduce puține îmbunătățiri și are numeroare carențe”, având prevederi care „pun sub semnul întrebării buna credință a inițiatorului”, arată cele trei organizații neguvernamentale.

Cele trei organizații propun ca, prin modificările făcute, să crească transparența folosirii banilor publici de către partidele politice și mai multă integritate în domeniul finanțării lor.

Citește articolul integral pe PressHub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri