AcasăACTUALMai multe cazuri de boala "variola maimuţei", semnalate în Europa

Mai multe cazuri de boala “variola maimuţei”, semnalate în Europa

spot_img

Autoritățile portugheze au declarat miercuri că au identificat cinci bărbați infectați cu variola maimuțelor, iar serviciile de sănătate din Spania testează 23 de posibile cazuri după ce Marea Britanie a pus Europa în alertă cu privire la virus, relatează Reuters.

- Publicitate -

Cei cinci pacienți portughezi confirmați, din 20 de cazuri suspectate, sunt toți bine. Toți cei cinci bărbați locuiesc în regiunea Lisabona și în Valea Tajo, au spus autoritățile portugheze din domeniul sănătății.

Autoritățile sanitare europene monitorizează orice focar de boală, deoarece Marea Britanie a raportat primul său caz de variolă a maimuței pe 7 mai și de atunci a identificat încă șase în țară.


Spania a emis o alertă dimineață, spunând că are opt cazuri suspecte în curs de testare. Cifra a crescut la 23 de cazuri suspecte până la sfârșitul după-amiezii, au declarat autoritățile sanitare din regiunea Madrid într-un comunicat. Toate cazurile rămân neconfirmate.

Ce este variola maimuței

Variola maimuței este o infecție virală rară, similară cu variola umană, deși mai ușoară, înregistrată pentru prima dată în Republica Democrată Congo în anii 1970. Numărul cazurilor în Africa de Vest a crescut în ultimul deceniu.

Simptomele includ febră, dureri de cap și erupții cutanate care încep pe față și se răspândesc la restul corpului.


Nu este deosebit de infecțioasă între oameni, au spus autoritățile sanitare spaniole, iar majoritatea persoanelor infectate se recuperează în câteva săptămâni, deși au fost raportate și cazuri grave.

Patru dintre cazurile detectate în Marea Britanie s-au autoidentificat drept homosexuali sau bisexuali, a declarat Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie, spunând că ar putea exista o transmitere în comunitate.

Agenția de sănătate din Marea Britanie a îndemnat bărbații care sunt gay și bisexuali să fie conștienți de orice erupții sau leziuni neobișnuite și să contacteze fără întârziere un serviciu de sănătate sexuală.

Ziarul El Pais a citat-o ​​pe șefa de sănătate publică din regiunea Madrid, Elena Andradas, spunând că „22 din cele 23 de cazuri suspecte au raportat că au întreținut relații sexuale cu alți bărbați în ultimele săptămâni”.

Autoritatea sanitară DGS din Portugalia nu a publicat nicio informație cu privire la orientarea sexuală a pacienților cu variola maimuțelor sau a pacienților suspectați.

Cele două țări au trimis alerte profesioniștilor din domeniul sănătății pentru a identifica mai multe cazuri posibile, scrie hotnews.ro.

CITEŞTE ŞI: Rețineri în urma perchezițiilor derulate miercuri la persoane bănuite că fac afaceri ilegale cu deșeuri

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri