AcasăACTUALLocuri rămase neocupate în liceele din Dolj. 42 de elevi au ratat...

Locuri rămase neocupate în liceele din Dolj. 42 de elevi au ratat admiterea în prima etapă

spot_img

La nivelul județului Dolj, au fost repartizați 3.477de elevi în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate. Astfel, 2.171 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 1.306 candidați la filiera tehnologică.

Potrivit ISJ Dolj, cinci candidați au fost admiși cu media generală 10.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 15-20 iulie 2022, candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

Reprezentații ISJ Dolj au spus că 42 de elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

„Aceștia vor intra în a doua etapă de admitere, alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (15-20 iulie), de candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională. Repartizarea acestora se face conform unei proceduri stabilite de către Comisia Județeană de Admitere, publicată pe site-ul Inspectoratului ȘcolarJudețean Dolj. În perioada 1-3 august 2022 aceștia se înscriu la centrul special de înscriere din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, iar în perioada 4-5 august 2022 se va face repartizarea acestora de către Comisia Județeană de Admitere. Conform Procedurii stabilite de către Comisia Județeană de Admitere lista cu repartizarea candidaților înscriși pentru această etapă de admitere în învățământul liceal de stat va fi afișată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Dolj”, a precizat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

În zilele de 21 ,22 și 25 iulie 2022, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În județul Dolj, în total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 139 locuri.

CITEȘTE ȘI: Peste nouă milioane lei, investiţie cu fonduri europene la un spital din Olt

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri