AcasăACTUALLIVE. Norul toxic generat de erupţia unui vulcan a ajuns în Oltenia

LIVE. Norul toxic generat de erupţia unui vulcan a ajuns în Oltenia

spot_img

Norul toxic generat de erupţia vulcanului din Insulele Canare a ajuns deja în România. Norul a pătruns prin vestul ţării și s-a extins deja în mare parte din Oltenia, Crişana, Maramureş şi Transilvania.

Norul toxic este deja deasupra României, fiind afectat deritoriul de vest, sud-vest şi nord-vest. Norul a intrat în țară prin vest, pe la Timișoara, și se va întinde peste toată țara până luni seară.

Evoluţia norului poate fi văzută AICI.

Ar fi indicat ca persoanele care stau afară, mai ales în zona de vest, să poarte mască, deoarece sunt condiții pentru o poluare mai mare.


O cantitate mare de dioxid de sulf este injectată spre Europa. Dioxidul de sulf aduce poluare suplimentară, o potențială răcire a solului și compuși chimici secundari.

Între timp, aeroportul din La Palma s-a închis, așa că turiștii care trebuiau să plece s-au dus la feriboturi.

Niciun om nu a fost rănit, dar pagubele materiale sunt semnificative – peste 400 de clădiri au fost distruse, iar 190 de hectare de teren au fost arse.


CITEŞTE ŞI: Un tânăr din Olt, luat de radar cu 186 kilometri la oră pe Centura Caracalului

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri