AcasăACTUALLISTA | Câte adăposturi de protecţie civilă sunt în judeţul Dolj. Ce...

LISTA | Câte adăposturi de protecţie civilă sunt în judeţul Dolj. Ce capacitate au şi pentru ce pot fi folosite, în timp de pace?

spot_img

236 de adăposturi de protecţie civilă, atât publice cât şi private, se află pe teritoriul judeţului Dolj, potrivit unor informaţii remise de Inspectoratul pentru Situaţiei de Urgenţă „Oltenia”.

Sursa citată mai arată că suprafața totală a celor 236 de adăposturi de protecție civilă este de 29.530 metri, iar capacitatea de adăpostire a acestor adăposturi este de 29.470 de persoane.

CITEŞTE ŞI: DOLJ: Operatorul Iridex, amendat de Garda de Mediu pentru cantitatea mare de deșeuri de la stația din Goicea

„Adăposturile de protecție civilă au fost construite ca urmare a obligativității realizării acestora stabilită de către reglementările în vigoare la acea dată. La acest moment, categoriile de construcții la care este obligatorie realizarea adăposturilor de protecție civilă se pot consulta în H.G. 862/2016. Utilitățile de care aceste spații dispun sunt cele ce erau necesare conform legislației în vigoare la momentul realizării acestora. Adăposturile din județul Dolj au fost construite de-a lungul unei perioade de aproximativ 50 de ani iar obligativitatea realizării acestora este în vigoare și în prezent”, arată cei de la ISU Dolj.

În timp de pace, adăposturile publice de protecţie civilă, cu excepţia spaţiilor amenajate ca puncte de comandă, pot fi utilizate pentru alte destinaţii, cu respectarea normelor tehnice.

Există însă obligaţia de a fi eliberate în situaţii de urgenţă, în maximum 24 de ore şi cu informarea prealabilă a centrelor operaţionale din cadrul serviciilor de urgenţă profesioniste

„Imobilele la subsolul cărora se găsesc adăposturi de protecție civilă pot fi observate cu usurință prin identificarea pe fațada acestora a semnului distinctiv naţional al protecţiei civile. Acest semn constă într-un triunghi echilateral albastru pe fond portocaliu”, mai precizează ISU.

LISTA adăposturilor de protecţie civilă din Dolj:

[pdf-embedder url=”https://reporter24.info/wp-content/uploads/2022/10/Situatia-centralizata-a-adaposturilor-de-protectie-civila.pdf” title=”Situația centralizată a adăposturilor de protecție civilă”]

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri