AcasăACTUALLipsa îngrășământului în Ucraina ar putea avea efecte nedorite în Europa și...

Lipsa îngrășământului în Ucraina ar putea avea efecte nedorite în Europa și în Africa

spot_img

Lipsa îngrășământului va afecta culturile de grâu din Ucraina, ceea ce ar putea avea repercusiuni asupra cantităților de hrană din întreaga lume, anunță Sky News.

- Publicitate -

Ucraina este unul dintre marii exportatori de mâncare din lume, numeroase țări din Europa și Africa bazându-se pe grâul produs de ucraineni.

Totuși, fermierii din Ucraina spun că lipsa îngrășămintelor și a pesticidelor va duce la o diminuare a recoltelor la mijlocul acestui an.


De asemenea, sunt probleme cu combustibilul pentru echipamente, așa că recoltele ar putea rămâne pe câmp chiar dacă nu vor fi afectate.

Prețul grâului a crescut deja cu 50% ca urmare a războiului, dar o lipsă a produselor ar avea efecte în aprovizionarea cu hrană la nivel mondial.

Miniștrii agriculturii din țările G7 se vor întâlni vineri într-o ședință video pentru a găsi soluții pentru stabilizarea pieței mondiale.


CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin a anunțat că acceptă participarea voluntarilor la lupta împotriva forțelor ucrainene

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri