AcasăPOLITICĂLimita de 9,4 din PNRR pentru pensii, înlocuită cu un instrument de...

Limita de 9,4 din PNRR pentru pensii, înlocuită cu un instrument de disciplină financiară. Anunțul premierului

spot_img

Este posibilă înlocuirea limitei de 9,4% din PNRR pentru bugetul de pensii cu un indicator de disciplină financiară, a spus premierul Nicolae Ciucă, joi, după discuțiile pe care le-a avut la Bruxelles.

Nicolae Ciucă a spus, joi, că traversăm o perioadă de criză și este nevoie ca toate demersurile să se alinieze la situația concretă și la această dinamică, în ceea ce privește situația economică, scrie Mediafax.

În acest context, la Bruxelles, a discutat despre ajustarea unor jaloane și ține din PNRR astfel încât ele să fie realizabile până în anul 2026.

„Este de foarte mare interes capitolul pensii. Am discutat specific acest aspect. Am prezentat că există acea limită de 9,4% în PNRR pentru bugetul de pensii și am convenit că este posibilă înlocuirea acestui indicator cu un altul care să țină cont de studiul Băncii Mondiale și de un indicator de disciplină financiară”, a spus premierul.

CITEȘTE ȘI: Legea privind reforma în sănătate, trimisă în Parlament pentru reexaminare

Ciucă a mai spus că până la finele anului 2026 e nevoie de o coordonare și o asumare a tuturor reformelor și investițiilor, de o prioritizare a tuturor programelor asumate în interiorul PNRR, iar această prioritizare să fie făcută astfel încât banii pe care îi primim de la UE – fie granturi, fie împrumuturi – să poată să aducă plus-valoare în economia românească.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri