Connect with us

LIFE

Târgul de Crăciun de la Sibiu se deschide şi în acest an. Cum se va face accesul

Publicat

în

Sibienii și turiștii din toată lumea care ajung în orașul de pe Cibin în această iarnă se vor putea bucura de Târgul de Crăciun, căci acesta va avea loc, după o pauză de un an.

Târgul își deschide porțile în data de 26 noiembrie și poate fi vizitat până la începutul lunii ianuarie. Accesul va fi restricționat, iar perimetrul va fi îngrădit, astfel încât să poată intra aici doar persoanele care au un certificat verde, relatează oradesibiu.ro.

Organizatorii anunță că, în ciuda restricțiilor, târgul nu va fi cu mult diferit față de cum ne-am obișnuit, întrucât atmosfera de sărbătoare se va simți în continuare. Vom putea cumpăra suveniruri de la căsuțele amplasate în Piața Mare, vom putea degusta mâncăruri tradiționale, vom admira bradul împodobit și vom putea da o tură în roata panoramică.


Acces la târg doar cu certificat verde

Târgul de Crăciun de la Sibiu se va deschide în data de 26 noiembrie și va putea fi vizitat până în data de 2 ianuarie. Accesul se va face prin două intrări, întrucât spațiul va fi îngrădit, putând lua parte la eveniment maxim 2.500 de persoane deodată. Cei care vor să viziteze târgul vor avea nevoie de un certificat verde.

„Am amânat deschiderea pentru data de 26 noiembrie, fapt ce ne-a permis să vedem și o evoluție mai bună a cazurilor, să vedem ce masuri au fost instituite, ce restricții există, ca să vedem ce putem organiza.  Târgurile se pot organiza cu respectarea a două condiții de bază, și anume accesul să fie permis persoanelor care dețin certificat verde și să avem o limită de capacitate la 30%.


CITEŞTE ŞI: ZILE LIBERE. Când e programată următoarea minivacanţă în România

Am făcut câteva adaptări: am închis perimetrul, am planificat două intrări și două ieșiri, în funcție de momentele pe care le știm că s-ar putea aglomera. Probabil cei care vor veni, s-au obișnuit că trebuie să vină cu certificatul deja pregătit pentru scanat, o să avem și personal suficient”, spune Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun.

Mai puține căsuțe – „Am eliminat căsuțele care aveau același tip de produse”

Organizatorii spun că, în ciuda restricțiilor, atmosfera din târg nu se va schimba. Sunt mai puține căsuțe în acest an, însă vom avea parte în continuare de produse cu miile de la producători. Practic, în loc de 120 de căsuțe cum erau în alți ani, anul acesta vor fi 80.

„În târg am redus numărul de căsuțe cu aproximativ 30% și am crescut spațiile disponibile. Unele elemente au fost eliminate, care luau mult spațiu, precum trenulețul pentru copii, acela nu l-am mai amplasat și o pistă de carting pentru mașinuțe.  Târgul nu va avea de suferit, nu va lipsi nimic. Am eliminat din căsuțele care poate aveau aceleași produse, avem în continuare partea de gastronomie. Nu va fi o ediție de compromis. Va arăta ca înainte, locațiile elementelor importante sunt aceleași, bradul în același loc, roata la intrarea dinspre Magheru”, spun organizatorii.

Cum se face intrarea în Târgul de Crăciun

Accesul persoanelor care dețin certificat verde se va face prin două intrări, și anume dinspre pietonala Bălcescu și dinspre strada Magheru. La fiecare intrare vor exista persoane care vor scana certificatele vizitatorilor. „Limita este de 2.500 de persoane, capacitatea spațiului fiind de 7.500 de persoane. Suntem obișnuiți să numărăm persoanele, nu este prima dată, iar o astfel de capacitate se poate verifica ușor optic. O să urmărim dacă după primele zile este necesară implementarea unui sistem electronic pentru a verifica mai ușor în cazul în care cifrele estimate în mod optic nu pot fi gestionate. La porți, personalul va fi conectat prin stații. Ne gândim chiar să distribuim niște brățări, pentru ca în cazul revenirii, să nu mai trebuiască să fie scanate certificatele. Acele brățări nu pot fi date jos decât dacă sunt rupte”, explică Andrei Drăgan, organizator târg.

Centru de vaccinare în căsuța lui Moș Crăciun

Târgul din acest an vine cu un eveniment inedit. În căsuța lui Moș Crăciun, în perioada 12 noiembrie – 21 noiembrie, există un centru de vaccinare. Serul folosit este Pfizer și vor exista două cabine unde oamenii vor putea fi imunizați.

După data de 21 noiembrie, centrul dispare, astfel că în căsuță se vor putea distra cei mici, căci apare atelierul lui Moș Crăciun.  „Luăm în calcul deschiderea unui punct de vaccinare într-un cort transparent, să se poată vedea proiecțiile din Piața Mare, cei care vizitează Sibiul să aibă parte de o vaccinare diferită, chiar dacă nu vor putea intra în târg, au o mică experiență din ce înseamnă acest târg”, spun organizatorii.

Aceștia mai spun că persoanele care se vaccinează zilele următoare se vor putea bucura de târg. „Înainte să înceapă târgul am vrut să dăm un semnal că vaccinarea este cea mai bună variantă pentru a ne putea bucura de astfel de evenimente. Am putut să aducem o imagine a acestei campanii de vaccinare pozitivă. Până în 2 ianuarie este timp pentru toate schemele de vaccinare și îndemn românii să o facă”, spune Andrei Drăgan.

CITEŞTE ŞI: Black Friday 2021. Când se desfăşoară şi care sunt cele mai mari REDUCERI

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

Cula Călăţeanu din Piatra-Olt, restaurată cu ajutorul unui ONG local (FOTO&VIDEO)

Publicat

în

Cula Călăţeanu, monument istoric din oraşul Piatra-Olt, va fi restaurată de Asociaţia „Ion Marian”.

Cula Călăţeanu a fost construită de boierul Călăţeanu, care a fost stegar în oastea lui Tudor Vladimirescu. Monumentul istoric are zidul de incintă foarte bine păstrat şi o pivniţă mare, boltită, într-o stare la fel de bună.

Domeniul Călăţeanu era vast, cu 300 de hectare de teren arabil şi 150 de hectare de pădure. Cula a fost deţinută, ulterior de boieroaica Miteasca. Ea n-a avut moştenitori, iar legenda este că proprietatea ar fi bântuită de spiritul boieroacei.


Cealaltă culă din judeţul Olt este cula Galiţa din satul Câmpu Mare, comuna Dobroteasa. A fost construită în perioada 1790-1800, de către aga Alexandru Vlangalis sau Alecu Vlangăr, cum îi spunea populaţia română.

Cula a avut patru niveluri şi o scară interioară, iar la răscoala din 1907 a fost distrusă. Cula a fost refăcută, ulterior, cu două niveluri.

Istoricul Aurelia Grosu vorbeşte despre impunătorul imobil, care este construit pe locaţia unui castru roman, Acidava.


„Trecută în Lista Monumentelor Istorice drept “Cula Călețeanu” pare mai mult un conac. Se află la Enoșesti (Piatra Olt). Este o construcție monumentală, ce domina împrejurimile și permitea vizibilitate până la mari depărtări. A fost construită pe un sit arheologic important – castrul roman  și vicus ul militaris Acidava. Astăzi am aflat că acest valoros monument istoric urmează să fie consolidat și refăcut de ASOCIAȚIA ION MARIAN, după numele celui care în interbelic a înființat la Piatra Olt una dintre cele mai mari și moderne ferme agricole din țară. A murit la Sighet, pentru că a fost pentru câteva luni ministru agriculturii în guvernul Antonescu”, a afirmat aceasta.

CITEŞTE ŞI: Clădire-monument istoric din Slatina, restaurată cu fonduri europene. Când va fi gata Casa Fântâneanu

Tot la Piatra Olt se află conacul lui Ionel Marian, o minunăție în stil neoromânesc, aflat intr-o stare nu prea bună, dar care va fi și el restaurat, tot de către Asociaţa „Ion Marian”.

sursa foto&video: Facebook/Aurelia Grosu

CITEŞTE ŞI: FOTO. Biserica Sfânta Treime din Centrul Istoric al Slatinei, monument istoric, restaurată printr-un proiect cu finanţare europeană

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

LIFE

Ponturi pretioase despre cum sa gestionezi eficient creditele rapide

Publicat

în

De

Creditele rapide sunt foarte populare in Romania, datorita faptului ca se acorda cu usurinta, fara un dosar stufos cu acte, cum se intampla in cazul celor clasice. Uneori insa, din cauza problemelor financiare, datornicii nu mai pot face fata cheltuielilor. Pentru a trece cu bine peste aceste probleme, este nevoie ca ei sa le constientizeze si sa fie deschisi sa-si faca o reorganizare in viata, pentru ca doar in acest mod isi pot plati ratele la un imprumut rapid contractat si vor putea si sa duca o viata fara lipsuri.

Imprumutul trebuie platit la termen!


Datele scadente trebuie tratate cu responsabilitate, pentru ca plata ratelor face parte din categoria cheltuielilor importante dintr-o familie. Cei care acceseaza pentru prima data un credit pe loc beneficiaza, in foarte multe situatii, de dobanda 0%, cu conditia sa achite la timp ratele. Pe de alta parte, neplata la timp a ratelor atrage penalitati care nu fac altceva decat sa ingreuneze si mai mult povara datoriei.

Reducerea cheltuielilor lunare

Intr-o situatie de stramtorare financiara, a reduce cheltuielile este una dintre cele mai bune decizii care pot fi luate. Se poate renunta la mesele costisitoare in oras, la achizitii mai scumpe in materie de haine si accesorii, mizandu-se doar pe cele de stricta necesitate. Se pot reduce si costurile facturilor, economisind apa, curentul electric sau gazele. Practic, este nevoie de un nou mod de a trai, unul bazat pe responsabilitate, din care sunt eliminate excesele sau extravagantele. Reducand aceste cheltuieli, dupa cateva luni se va constata ca bugetul familiei se echilibreaza.


Se va evita extinderea perioadei de rambursare!

Gandul ca rata lunara se poate diminua prin extinderea perioadei de rambursare este unul care pare foarte atragator, la prima vedere. Insa aceasta decizie nu face altceva decat sa implice costuri mai mari pentru un datornic, pentru ca se va plati o dobanda suplimentara si un comision. Prin urmare, pentru gestionarea eficienta a unui credit rapid NU se va opta pentru prelungirea duratei sale, decat in cazuri extreme.

Refinantarea creditului rapid printr-un alt credit rapid nu este indicata!

Persoanele care au datorii la institutiile financiare nebancare, de unde au accesat un imprumut urgent, sunt tentate de multe ori sa ia un alt credit de la respectiva institutie pentru a-l acoperi pe cel vechi. Nici aceasta idee nu este una recomandata! Mai mult, expertii Financer atrag atentia ca oamenii pot intra astfel intr-o spirala a datoriei, care pentru foarte multi poate avea drept efect diminuarea sanselor de a rambursa datoria.

Calendarul veniturilor si cheltuielilor

Un instrument foarte util pentru gestionarea eficienta a finantelor personale, care-i ajuta pe oameni sa vada mai clar situatia lor economica si sa ia masuri pentru restabilirea echilibrului financiar este bugetul. Fie ca este completat intr-un program sau ca se utilizeaza o aplicatie speciala, pentru introducerea veniturilor si a cheltuielilor, instrumentul este de mare ajutor, pentru ca datorita lui pot fi prioritizate cheltuielile, dar pot fi setate si alerte de plata, pentru ca utilizatorul sa stie cand se apropie scadenta unei rate, de exemplu.

In concluzie, pentru a gestiona eficient ratele la creditele rapide, este esential sa se adopte o atitudine responsabila, sa se tina o evidenta clara a veniturilor si cheltuielilor si sa se prioritizeze platile.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

LIFE

Cântăreaţa Lidia Buble, trimisă în judecată. De ce este acuzată artista

Publicat

în

Procurorii DIICOT au decis trimiterea în judecată a cântăreţei Lidia Buble, sub acuzaţia de dare de mită. Aceasta este acuzată că ar fi dat 900 de lei unor agenţi de poliţie pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest şi pentru a nu fi sancţionată că nu avea declaraţie pe proprie răspundere necesară la deplasarea pe timpul nopţii. Cei doi agenţi de poliţie şi încă o persoană, trimişi şi ei în judecată.

”Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită”, a transmis, luni, DIICOT, într-un comunicat de presă, potrivit news.ro.

Sursa citată a precizat că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:32 – 03:11, cei doi lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti au pretins şi primit mită, suma de 900 lei, de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.


Surse judiciare au precizat că femeia oprită în trafic era cântăreaţa Lidia Buble.

”Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită, a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ. De asemenea, prin actul de sesizare, s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtată cu inculpata cercetată pentru săvâşirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie”, au mai transmis procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.


CITEŞTE ŞI: Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, şi-a făcut televiziune. Reprezintă postul eStrada TV la CNA

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.