AcasăLIFEPrima berărie subacvatică din Europa, într-un oraș din România. Turiștii pot bea...

Prima berărie subacvatică din Europa, într-un oraș din România. Turiștii pot bea bere la trei metri sub pământ

spot_img

Prima berărie subacvatică din Europa se află în județul Covasna. Acolo turiștii pot face scufundări sau pot sta la o bere cu prietenii, la 3 metri adâncime, sub apă.

- Publicitate -

Berăria subacvatică din Dalnic, județul Covasna, a apărut în 2018. La 3 metri sub apă, scafandrii au amenajat un bar cu scaune, din care nu lipsesc frigiderul plin cu bere rece și nici desfăcătorul de sticle, scrie Digi24.

Szabò Kolos – instructor de scafandri: „Orice facem la suprafață, 95-96% putem să facem și sub apă și efectiv, doar combinăm două lucruri, două hobby-uri”.


În berăria de sub apă nu ai acces dacă nu ai trecut, mai întâi, de instructajul pe uscat, care ține aproximativ o oră. O scufundare costă 350 de lei de persoană, iar berea e din partea casei.

„Am încercat să beau bere. E foarte interesant, că nu e același lucru când bei bere afară sau sub apă. Are o tehnică interesantă”, spune un turist.

Szabò Kolos – instructor de scafandri: „E o tehnică mai complicată. Se scoate furtunul de aer din gură și se deschide sticla. Acesta nu trebuie să fie alcool neapărat, poate să fie orice băutură din sticlă, se apropie de gură și după aia se suflă aer în sticlă și așa vine înapoi orice lichid ar fi acela”.

Tot în Dalnic, copiii cu autism pot face terapie prin muzică subacvatică. O astfel de ședință durează două ore și costă 150 de lei.


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri