Connect with us

ACTUAL

Mircea Dinescu s-a vaccinat anti-COVID la Băileşti, în judeţul Dolj. Întâmplare istorisită de poet

Publicat

în

Poetul Mircea Dinescu povesteşte, într-o postare pe Facebook, că s-a imunizat împotriva COVID-19, la Băileşti, în judeţul Dolj.

Ca în orice localitate din Oltenia, atunci când a fost întrebat al cui este, poetul a răspuns “al lui Mircea Dinescu”. Întâmplarea i-a adus aminte lui Dinescu de începuturile sale, atunci când se juca alături de copii ai marilor scriitori români.

Ce a scris Mircea Dinescu:


“Cum am devenit pentru a doua oară în viață propriul meu copil
Aidoma băiatului sărac, căruia Dumnezeu îi strecoară un măr în traista goală, am ajuns, pe cînd figuram ca portar al Asociației Scriitorilor din București, să fiu catapultat de pe vraful colecției de ziare a instituției unde-mi făceam noaptea culcușul alături de magistrul meu, genialul grafician Florin Pucă, taman în pătuțul din mansarda Casei de Creație de la Mogoșoaia. Acolo, în nopțile de primăvară, m-am plimbat de mînă cu duhul Marthei Bibescu prin livada de vișini din spatele cuhniei brâncovenești. Un pas mic pentru omenire dar uriaș pentru poetul famelic care nu putea căpăta o garsonieră fiindcă n-avea buletin de București și nu-și putea face buletin de București fiindcă nu poseda o locuință în capitală.
În acea rezervație de pelicani ai scrisului, în cinci ani de zile mi s-a preschimbat și mie puful în pene. Și fiindcă adesea mă jucam în curtea palatului cu odraslele marilor scriitori ai vremii, cînd o cucoană curioasă i-a întrebat ai cui sunt, unul mai blonduț a răspuns că-i al lui Marin Preda, o fetiță că-i a lui Fănuș Neagu, un băiețel al Sânzianei Pop, un altul al lui Ion Băieșu, iar cînd mi-a sosit și mie rîndul, am glăsuit cuviincios că sunt copilul lui Mircea Dinescu. Mulțumită de răspunsuri, coana mare ne-a dat fiecăruia cîte un mentosan.
După aproape cincizeci de ani, exilat pe malul Dunării, în Oltenia, am pățit rușinea de a fi întrebat din nou al cui sunt, în Sala Sporturilor din Băilești unde stafia covidului mă adusese de mînă să mă vaccinez ca în copilărie. Asistenta medicală care m-a luat în primire, s-a uitat la mine într-o dungă și m-a întrebat cu seninătate:
„Parcă v-aș cunoaște de undeva. Sunteți de la noi din Băilești?”.
Zic „Da!”.
„Al cui sunteți?”.
„Al lui Mircea Dinescu”, i-am răspuns pășind șovăielnic pe niște trepte nevăzute, la capătul cărora adolescentul de odinioară îmi zîmbea cu subînțelesuri adînci”.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Mai multe străzi din Slatina, fără curent electric

Publicat

în

Consumatorii casnici de pe străzile Ecaterina Teodoroiu, Văilor și Toamnei, din municipiul  Slatina, au rămas în această după-amiază fără curent electric.

Echipele de intervenție se află pe teren pentru remedierea defecțiunilor.

Timpul estimat pentru reluarea alimentării cu energie electrică este ora 22.00.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO: Patru persoane, între care o fetiţă de 4 ani, victimele unui accident rutier produs în judeţul Vâlcea

Publicat

în

Patru persoane, între care un copil în vârstă de 4 ani, au fost rănite, sâmbătă, într-un accident rutier produs în localitatea Câineni din judeţul Vâlcea. 

Potrivit reprezentanţilor ISU Vâlcea, două autoturisme au fost implicate în evenimentul rutier.

“Accident rutier pe DN 7, pe raza localităţii Câineni. Sunt anunțate două autoturisme implicate, patru victime, din care un copil de 4 ani. Pompierii militari intervin cu o ambulanță SMURD, iar SAJ cu două ambulanțe. La eveniment se deplasează și forțe de la Sibiu, respectiv o ambulanță SMURD si una SAJ”, informează ISU Vâlcea.


Reprezentanţii ISU Vâlcea au mai spus că fetița are traumatism facial şi a fost preluată de SMURD Sibiu împreună cu tatăl, care a suferit politraumatisme.

SAJ Sibiu a preluat-o pe mamă, care prezintă o fractură la membru superior drept.

O alta persoană, din cealaltă mașină, a fost evaluată de SMURD Brezoi. Aceasta are excoriații, dar a refuzat transportul la spital.


CITEŞTE ŞI: Gorj: Accident cu şase victime în comuna Drăguţeşti

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Gorj: Accident cu şase victime în comuna Drăguţeşti

Publicat

în

Șase persoane au ajuns la spital, sâmbătă, în urma unui accident rutier produs în comuna Drăguțești din judeţul Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DE 79 Drăguțești, din direcția municipiului Târgu Jiu către orașul Rovinari, ajungând în intersecția cu satul Urechești, a intrat în coliziune cu un autoturism condus în aceeași direcție de către o femeie, de 36 de ani, din municipiul Târgu Jiu.


În urma impactului, autoturismul condus de tânărul de 23 de ani a ricoșat într o autoutilitară condusă din sens opus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Drăguțești.

“În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorilor auto de 23 și 36 de ani, precum și a altor patru persoane, pasageri în cele trei autovehicule. Toate persoanele rănite au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, anunţă IPJ Gorj.

Şoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.


Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.