Connect with us

LIFE

Mediu curat pentru viitorul copiilor noştri

Publicat

în

GPL-ul este un amestec de hidrocarburi gazoase în stare lichefiată, în butelii sub presiune. Amestecul care formeaza GPL are doua componente principale, în proporții egale: propan și butan. În urma procesului de combustie, mașina Ta va emite doar dioxid de carbon, gaz care este necesar pentru supraviețuirea plantelor. Prin urmare, acest tip de gaz este carburantul cel mai prietenos mediului, în ceea ce privește gazele de proveniență neregenerabilă.

Avantajele utilizării gazului GPL ca, combustibil pentru autoturism

Consum mai mic – acesta este cel mai important avantaj, si motivul principal pentru trecerea de la  de la benzină pe GPL.


Pot fi parcurși mai mulți kilometri – sistemul GPL este pur și simplu adăugat la sistemul de aprovizionare cu benzină, ceea ce înseamnă că avem în paralel, două surse de alimentare cu combustibil a motorului. De aici rezultă că distanța pe care o puteți parcurge este mai mare după ce faceți plinul cu cei doi combustibili.  daca ramai fara una dintre resursele de combustibil in mijlocul campului, te poti baza pe cealalta pana ajungi la cea mai apropiata benzinarie.

Lipsa panei de benzină – un alt avantaj este că niciodată nu veți rămâne în pană de benzină. În cazul în care veți rămâne fără unul dintre combustibili în mijlocul pădurii sau a câmpului, vă puteți baza pe celălalt tip de combustibil pentru a ajunge la cea mai apropiată benzinărie.

Motorul este mult mai flexibil și are viață mai lungă de funcționareGazul GPL are mai mulți octani, ceea ce înseamna că motorul va funcționa mai lin și va accelera mai ușor de la turații mici. Acest lucru este foarte folositor în oras, unde mașina  trebuie  oprită si pornită foarte des. Gazul GPL este injectat în compartimentele de combustie sub forma optimă (de vapori. De aceea procesul de combustie este mai lin si mai eficient, ceea ce va prelungi durata de viață a motorului.


Dezavantaje:

Mai puțin loc în portbagaj – deoarece buteliile cu gaz auto sunt montate în general în portbagaj trebuie să aveți în vedere faptul că veți Ava mai puțin loc pentru bagaje.

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

A murit Petrică Cercel. Manelistul, diagonsticat cu COVID-19, era intubat la un spital din Capitală

Publicat

în

Manelistul Petrică Cercel s-a stins viață, joi. El era diagnosticat cu noul coronavirus, fiind intubat la un spital din Capitală, deși inițial a refuzat îngrijirile medicilor.

Duminică, Ionuț Cercel a anunțat că tatăl său, Petrică Cercel este intubat la un spital din Capitală, după ce a fost confirmat pozitiv la SARS-CoV-2.


Starea de sănătate a celebrului manelist era extrem de gravă și iată că, din nefericire, Petrică Cercel a fost victima noului coronavirus.

Sursa: spynews.ro

CITEŞTE ŞI: Un reputat profesor din Slatina a decedat


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Ce produse pot fi găsite la Piaţa Volantă de la Slatina, din weekend. Au confirmat prezenţa producători din tot judeţul

Publicat

în

Legumicultori din tot judeţul vor fi prezenţi, sâmbătă, în apropierea sediului CJ Olt din Slatina, la Piaţa Volantă.

Proiectul este realizat de Consiliul Judeţean Olt, în colaborare cu Asociaţia Tinerilor Fermieri (ATF) din Olt .

15 producători din judeţul Olt au confirmat deja prezenţa la Piaţa Volantă. Aceştia vin cu flori şi plante ornamentale, legume, pepeni, miere, lactate, mere bio şi suc de mere bio.


„Fermierii aşteaptă cu mare interese să-şi poată expune produsele şi să le şi vândă. În acelaşi timp cred că acest demers este şi în beneficiul cetăţenilor din Slatina, care pot veni să ia legume româneşti, proaspete, aduse direct de la producători. Este un experiment, doar pentru ziua de sâmbătă, dar dacă lucrurile vor merge şi vom reuşi să ţinem lucrurile sub control, probabil că vom extinde piaţa şi sâmbătă şi duminică, atunci când la CJ Olt nu se lucrează”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

CITEŞTE ŞI: Posturile de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ din Olt, scoase la CONCURS. Când încep înscrierile şi care sunt condiţiile de participare

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Un reputat profesor din Slatina a decedat

Publicat

în

Profesorul de filozofie şi economie, Ilie Catană, care a pregatit zeci de generaţii la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, a încetat din viaţă.

La începutul anilor ’90, Ilie Catană a fost inspector general al ISJ Olt,  iar din 1993, a lucrat ca profesor la CN „Radu Greceanu”, unde a ocupat şi funcţia de director adjunct.

În 2011, Ilie Catană s-a pensionat.


Marea pasiune, filozofia, i-a adus şi foarte multe bucurii. Elevii pregătiţi de profesorul Catană au obţinut premii importante la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

În vârstă de 75 de ani, a suferit un accident-vascular, care, din păcate, i-a fost fatal.

Un mesaj a fost transmis de colectivul profesorilor de la CN “Radu Greceanu”.


“Noi, colectivul de cadre didactice, aducem azi un pios omagiu domnului Ilie Catană, personalitate remarcabilă a Colegiului Național Radu Greceanu, fost Inspector școlar al ISJ Olt, fost Director adj., un om deosebit, un profesor dedicat și un coleg discret și sensibil. Dumnezeu sa îl odihneasca in pace și liniște!”, se arată în mesaj.

CITEŞTE ŞI: Jurnalistul Costi Rogozanu va fi profesor de limba română. ,,Am luat pentru un an postul de română în comuna Ciorăşti. Abia aștept”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.