AcasăLIFEMediu curat pentru viitorul copiilor noştri

Mediu curat pentru viitorul copiilor noştri

spot_img

GPL-ul este un amestec de hidrocarburi gazoase în stare lichefiată, în butelii sub presiune. Amestecul care formeaza GPL are doua componente principale, în proporții egale: propan și butan. În urma procesului de combustie, mașina Ta va emite doar dioxid de carbon, gaz care este necesar pentru supraviețuirea plantelor. Prin urmare, acest tip de gaz este carburantul cel mai prietenos mediului, în ceea ce privește gazele de proveniență neregenerabilă.

- Publicitate -

Avantajele utilizării gazului GPL ca, combustibil pentru autoturism

Consum mai mic – acesta este cel mai important avantaj, si motivul principal pentru trecerea de la  de la benzină pe GPL.


Pot fi parcurși mai mulți kilometri – sistemul GPL este pur și simplu adăugat la sistemul de aprovizionare cu benzină, ceea ce înseamnă că avem în paralel, două surse de alimentare cu combustibil a motorului. De aici rezultă că distanța pe care o puteți parcurge este mai mare după ce faceți plinul cu cei doi combustibili.  daca ramai fara una dintre resursele de combustibil in mijlocul campului, te poti baza pe cealalta pana ajungi la cea mai apropiata benzinarie.

Lipsa panei de benzină – un alt avantaj este că niciodată nu veți rămâne în pană de benzină. În cazul în care veți rămâne fără unul dintre combustibili în mijlocul pădurii sau a câmpului, vă puteți baza pe celălalt tip de combustibil pentru a ajunge la cea mai apropiată benzinărie.

Motorul este mult mai flexibil și are viață mai lungă de funcționareGazul GPL are mai mulți octani, ceea ce înseamna că motorul va funcționa mai lin și va accelera mai ușor de la turații mici. Acest lucru este foarte folositor în oras, unde mașina  trebuie  oprită si pornită foarte des. Gazul GPL este injectat în compartimentele de combustie sub forma optimă (de vapori. De aceea procesul de combustie este mai lin si mai eficient, ceea ce va prelungi durata de viață a motorului.


Dezavantaje:

Mai puțin loc în portbagaj – deoarece buteliile cu gaz auto sunt montate în general în portbagaj trebuie să aveți în vedere faptul că veți Ava mai puțin loc pentru bagaje.

- Publicitate-spot_img
reporter24
reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul Reporter24.info a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri