Connect with us

LIFE

Înmormântarea anulează nunta programată în familie? Ce spun reprezentanţii Bisericii?

Publicat

în

De cele mai multe ori, când este programată o nuntă şi în familie are loc un deces inopinat, tinerii însurăței iau decizia de a amâna nunta atât din respect pentru amintirea defunctului, din tristeţe pentru pierderea suferită, cât şi din superstiţie, pentru că respectivul legământ să nu se rupă.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, precum şi reprezentanţii unei companii de servicii funerare Bucureşti sector 1 sunt de părere că mirii sunt singurii care pot lua cu adevărat această decizie, în funcţie de gradul de rudenie cu defunctul. Firul vieţii care se opreşte brusc pentru tata, socru, bunic, pentru mama, bunica sau soacra nu ar trebui să rupă şi firul poveştii de dragoste.


Ce perioadă ar trebui să treacă între înmormântare şi nuntă?

În mod normal, perioada de doliu recomandată de reprezentanţii BOR, dar nu numai, şi de cutumele şi tradiţiile care au rămas de-a lungul timpului valabile, este de 1 an de zile. După un an de la moartea unui părinte se poate purta îmbrăcăminte deschisă la culoare şi se pot organiza asemenea evenimente fericite. O nuntă este un eveniment important în viaţa mirilor, care poate fi amânat din cauza unui eveniment tragic, cum ar fi un deces.

Pentru că nunţile sunt programate cu cel puţin un an sau doi înainte, iar amânarea evenimentului ar însemna încă cel puţin un an sau doi, pentru a prinde loc la un restaurant bun, mulţi miri aleg să nu reprogrameze nunta, mai ales dacă aceasta are loc la minim 40 de zile de la înmormântare.


În aceste situaţii, tinerii ce urmează să se căsătorească poartă o adevărată „povară morală” şi majoritatea cer sfatul unui duhovnic. Pot fi cerute dezlegări în acest sens, astfel încât nunta să poată avea loc chiar şi după decesul unui membru al familiei.

Moartea unui tânăr sau a unei tinere ce urmează să se căsătorească

Unul dintre cele mai tragice evenimente ce pot avea loc înainte de nuntă care poate să anuleze complet acest eveniment fericit este decesul unuia dintre miri. Din păcate, aceste situaţii nu sunt rar întâlnite, iar din ce în ce mai mulţi tineri care şi-au făcut planuri de nuntă mor în accidente îngrozitoare. Sfârşitul tragic anulează automat nunta.

Tinerii decedaţi urmează să fie îmbrăcaţi în costum de mire sau mireasă, mai ales dacă nu au avut timp să facă cununia sau erau în faza de pregătiri. Bărbaţii necăsătoriţi se vor înmormânta cu buchetul miresei sau o floare în piept, în timp ce femeile vor fi îmbrăcate în rochii de mireasă sau în ţinute complete de culoare albă.

Tinerii care urmau să se căsătorească sunt conduşi pe ultimul drum cu muzică, reprezentând faptul că persoana care a plecat la ceruri nu şi-a petrecut cei mai frumoşi ani din viaţă aşa cum se cuvine. În acest caz, partenerul rămas în viaţă trebuie să păstreze o perioadă de doliu de 12 luni în respectul şi amintirea celui trecut în nefiinţă.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

Angajam curieri Glovo Bucuresti

Publicat

în

De

In cadru legal 100% cu carte de munca 4h sau 8h in anumite conditii (part-time)

Suntem o echipa mare care cautam curieri ce isi doresc un venit in plus, un loc de munca stabil.


Suport/ instruire pentru folosirea aplicatie de catre trainer (sediul firmei noastre)

Suport call center de catre colega noastra care se ocupa special de GLOVO.

Dorim sa colaboram cu persoane dornice de o colaborare legala si de lunga durata.


Pentru mai multe detalii va rog sa ne contactati telefonic la nr-ul de telefon :

0727 359 708

0799 799 797

Sediul se afla in Sectorul 5

AC Delivery Firma Acreditata Glovo Angajari!

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

LIFE

Cum îți alegi pantofii pentru ziua nunții?

Publicat

în

De

Pantofii potriviți pot completa ținuta din ziua nunții într-un mod grațios. Miresele nu trebuie să omită acest detaliu foarte important, care influențează în mod direct nivelul de confort pe care îl vor simți în ziua cea mare. Pantofii au, deci, un rol foarte important, fiind un element la care miresele trebuie să se gândească din timp.

Înainte de toate, se vor alege cele mai frumoase rochii de mireasă, Suceava fiind un oraș care excelează din acest punct de vedere. Abia apoi va începe căutarea de pantofi și accesorii. Există o mulțime de pantofi ideali pentru ziua nunții, iar aceștia trebuie aleși în funcție de mai multe criterii.


Tocul nu trebuie să fie prea înalt

Deși multe femei sunt obișnuite să poarte tocuri înalte, pentru ziua nunții ar fi cel mai bine să aleagă un toc de o dimensiune mai mică. Motivul este clar: vor sta în picioare toată seara, vor dansa și se vor plimba de la o masă la alta. Tocul înalt ar putea deveni de-a dreptul deranjant după mai multe ore de purtare. În general, se recomandă alegerea unor tocuri de 8 cm, care oferă eleganță ținutei și confort persoanei care le poartă.

Pantofii trebuie să fie confortabili

Perechea de pantofi aleasă trebuie să fie confortabilă chiar și după ore întregi de purtare. De aceea, miresele ar trebui să probeze pantofii în prealabil și să se miște în ei, astfel încât să își dea seama dacă vor rezista încălțate în ei până la finalul serii. Acestea au nevoie de flexibilitate și stabilitate. Pentru a scădea rigiditatea caracteristică pantofilor noi, viitoarea mireasă ar trebui să îi poarte cu ceva timp înainte de nuntă, prin casă.

Pantofii de mireasă trebuie să se asorteze cu rochia

Dacă rochia de mireasă este foarte lungă, iar pantoful nu se vede, miresele pot să aleagă o pereche de pantofi mult mai practici și mai confortabili. În schimb, dacă picioarele sunt la vedere, pantofii trebuie să fie neapărat aleși astfel încât să se asorteze cu rochia, dar acest lucru nu înseamnă că nivelul de confort va fi neglijat.


Persoanele care au ales o rochie de mireasă scurtă au mai multe variante în ceea ce privește modelele de pantofi potrivite.  Acestea pot purta pantofi cu toc în stil clasic, sandale sau pantofi cu diferite accesorii și inserții. Dacă rochia este foarte lungă, mireasa poate purta sandale cu talpă joasă sau balerini.  De asemenea, pantofii trebuie să se asorteze și din punct de vedere cromatic cu rochia.

În general, miresele aleg să poarte în ziua nunții sandale. Acestea sunt foarte ușor de asortat cu majoritatea modelelor de rochii de mireasă și, mai ales, sunt foarte confortabile. Piciorul este stabil și șansele de a apărea dureri sau chiar răni sunt mult mai mici decât dacă ar fi ales să poarte o pereche de pantofi rigizi.

Acestea sunt principalele criterii la care trebuie să fie atentă o viitoare mireasă atunci când își alege pantofii pentru nuntă. Important este să arate și să se simtă minunat de la începutul evenimentului până la final, deoarece o așteaptă o seară lungă.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

LIFE

Găsește ușor firme de catering și restaurante care pot organiza pomeni și parastase!

Publicat

în

De

Masa de pomenire are o simbolistică aparte în ritul funerar de la noi din țară. Reprezintă milostenia noastră în numele celor răposați. Este și un moment de a rememora clipele frumoase trăite împreună cu o persoană dragă ce nu mai este printre noi. Atunci când ai nevoie să găsești un spațiu pentru a organiza masa de pomenire, intră pe condoleante.ro și găsește firme de catering și restaurante din apropierea ta.

Pe site ai la dispoziție o listă extinsă de localuri care organizează pomeni și firme de la care poți comanda mâncare pentru mai multe persoane. Ai avantajul că pe site găsești firme chiar de la tine din oraș sau din județ și astfel nu va mai fi nevoie să cauți în mai multe locuri. Doar dai comandă, specificând ce mâncăruri dorești și numărul de porții, iar firma se va ocupa să le transporte în cele mai bune condiții acolo unde ai nevoie.


Află cum găsești ușor firme ce se pot ocupa de organizarea unei mese de parastas!

Există numeroase firme pe tot cuprinsul țării care oferă fie spațiu de mese, unde se pot organiza pomeni, fie pregătesc mâncăruri pentru astfel de evenimente, sau se ocupă de toate cele menționate. Dacă dorești să găsești un local ce permite organizarea de pomeni și parastase la tine în localitate, poți intra pe site-ul Condoleante.ro. Căutarea este foarte ușoară. Selectezi categoria Pomeni parastase și localitatea sau județul unde vrei să aibă loc căutarea.

Vei avea la dispoziție o listă cu furnizorii care pot organiza mese pentru pomenire, cu firme de catering, localuri sau restaurante. Pentru fiecare furnizor poți vizualiza serviciile pe care le oferă, site-ul (acolo unde este cazul), adresa sa, precum și datele de contact. Majoritatea restaurantelor dețin și bucătărie proprie și poți afla ce meniuri pentru pomeni și parastase pregătesc. Meniurile includ mâncăruri de post, mâncăruri de dulce, colive și colaci. Firmele pot oferi servicii precum:


  • Pregătire mâncăruri calde și reci
  • Pregătire mâncăruri de post
  • Pregătire pachete pentru pomană
  • Oferirea de spațiu de mese
  • Livrare pachete cu mâncare acasă
  • Meniuri la prețuri avantajoase

Pentru a obține mai multe informații, precum și o ofertă de preț, poți lua legătura cu mai multe firme. Astfel poți selecta cea mai potrivită opțiune. Economisești timp și bani găsind într-un singur loc o ofertă variată de meniuri pentru pomeni și parastase.

Profită de avantajele puse la dispoziția ta de o platformă online unde găsești tot ce ai nevoie pentru organizarea unei pomeni!

Acum că știi unde să cauți localuri sau firme de catering pentru a comanda mâncare pentru masa de parastas, stresul generat de organizarea unei astfel de mese poate fi redus. În plus, site-ul îți mai oferă sugestii de firme apreciate de către clienți, sfaturi utile și articole ce răspund la majoritatea întrebărilor puse de oamenii care doresc să organizeze pomeni.

Astfel poți afla când se pot organiza parastasele și când nu, ce trebuie pregătit pentru parastasul de un an și ce semnificație are, ce se dă de pomană etc. Niște informații utile în plus nu strică, indiferent dacă știi cum se desfășoară un asemenea eveniment sau ești mai puțin familiarizat.

Site-ul Condoleante.ro te ajută astfel să iei repede legătura cu firmele ce oferă meniuri pentru pomana sau parastas la tine în localitate sau în județ. Ulterior poți să comanzi diferite meniuri de mâncare, ce pot fi transportate acolo unde se ține masa de pomană. Ai garanția că apelând la ajutorul unor profesioniști poți organiza cu bine evenimentul. Persoana trecută în neființă primește astfel din partea ta și a familiei omagiul cuvenit.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.