Connect with us

LIFE

Festivalul Căluşului Oltenesc, aflat la prima ediţie, începe duminică

Publicat

în

Festivalul Căluşului Oltenesc, susţinut de Consiliul Judeţean Olt, începe duminică şi se desfăşoară pe parcursul a opt zile în tot atâtea localităţi din judeţul Olt.

Este vorba despre prima ediţie a Festivalului Căluşul Oltenesc, manifestarea culturală fiind lansată, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, directorul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă, Viorel Pintea, directorul Palatului Copiilor Slatina, Iliuţă Brăileanu, dar şi vătafi de căluş din mai multe localităţi din judeţ.

Organizat de Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, din subordinea CJ Olt, Festivalul începe la Vâlcele, pe 20 iunie, spectacolul extraordinar urmând să se desfăşoare în Târgu Săptămânal.


Pe 21 iunie, spectacolul se mută la Corbu, la Şcoala Buzeşti, pentru ca în următoarea zi, pe 22 iunie, festivalul să se desfăşoare pe stadionul din comuna Osica de Sus.

Pe 25 iunie, este spectacol la Brastavăţu, locaţia aleasă fiind parcul din localitate, iar pe 26 iunie, pe stadionul din Pleşoiu.

Prima ediţie a Festivalului Căluşul Oltenesc se încheie pe 27 iunie, la Sâmbureşti, în faţa primăriei.


Pe lângă acest spectacole, căluşarii vor susţin demonstraţii şi în gospodăriile unor cetăţeni din localităţile implicate în Festival, conform tradiţiei strămoşeşti.

Spectacolele vor fi susţinute de ansambluri folclorice şi formaţii şi cete de căluşari din tot judeţul, dar şi de orchestra şi dansatorii Ansamblului „Doina Oltului”. Totodată, la cele opt spectacol vor urca pe scenă soliştii Maria Ghinea, Vasilica Dinu, Cătălin Bărbulescu, Dorina Mete, Carmen Budulan, Ştefan Constantin, Marian Toma, Sorina Dinu, Neta Soare.

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

Angajam curieri Glovo Bucuresti

Publicat

în

De

In cadru legal 100% cu carte de munca 4h sau 8h in anumite conditii (part-time)

Suntem o echipa mare care cautam curieri ce isi doresc un venit in plus, un loc de munca stabil.


Suport/ instruire pentru folosirea aplicatie de catre trainer (sediul firmei noastre)

Suport call center de catre colega noastra care se ocupa special de GLOVO.

Dorim sa colaboram cu persoane dornice de o colaborare legala si de lunga durata.


Pentru mai multe detalii va rog sa ne contactati telefonic la nr-ul de telefon :

0727 359 708

0799 799 797

Sediul se afla in Sectorul 5

AC Delivery Firma Acreditata Glovo Angajari!

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

LIFE

Cum îți alegi pantofii pentru ziua nunții?

Publicat

în

De

Pantofii potriviți pot completa ținuta din ziua nunții într-un mod grațios. Miresele nu trebuie să omită acest detaliu foarte important, care influențează în mod direct nivelul de confort pe care îl vor simți în ziua cea mare. Pantofii au, deci, un rol foarte important, fiind un element la care miresele trebuie să se gândească din timp.

Înainte de toate, se vor alege cele mai frumoase rochii de mireasă, Suceava fiind un oraș care excelează din acest punct de vedere. Abia apoi va începe căutarea de pantofi și accesorii. Există o mulțime de pantofi ideali pentru ziua nunții, iar aceștia trebuie aleși în funcție de mai multe criterii.


Tocul nu trebuie să fie prea înalt

Deși multe femei sunt obișnuite să poarte tocuri înalte, pentru ziua nunții ar fi cel mai bine să aleagă un toc de o dimensiune mai mică. Motivul este clar: vor sta în picioare toată seara, vor dansa și se vor plimba de la o masă la alta. Tocul înalt ar putea deveni de-a dreptul deranjant după mai multe ore de purtare. În general, se recomandă alegerea unor tocuri de 8 cm, care oferă eleganță ținutei și confort persoanei care le poartă.

Pantofii trebuie să fie confortabili

Perechea de pantofi aleasă trebuie să fie confortabilă chiar și după ore întregi de purtare. De aceea, miresele ar trebui să probeze pantofii în prealabil și să se miște în ei, astfel încât să își dea seama dacă vor rezista încălțate în ei până la finalul serii. Acestea au nevoie de flexibilitate și stabilitate. Pentru a scădea rigiditatea caracteristică pantofilor noi, viitoarea mireasă ar trebui să îi poarte cu ceva timp înainte de nuntă, prin casă.

Pantofii de mireasă trebuie să se asorteze cu rochia

Dacă rochia de mireasă este foarte lungă, iar pantoful nu se vede, miresele pot să aleagă o pereche de pantofi mult mai practici și mai confortabili. În schimb, dacă picioarele sunt la vedere, pantofii trebuie să fie neapărat aleși astfel încât să se asorteze cu rochia, dar acest lucru nu înseamnă că nivelul de confort va fi neglijat.


Persoanele care au ales o rochie de mireasă scurtă au mai multe variante în ceea ce privește modelele de pantofi potrivite.  Acestea pot purta pantofi cu toc în stil clasic, sandale sau pantofi cu diferite accesorii și inserții. Dacă rochia este foarte lungă, mireasa poate purta sandale cu talpă joasă sau balerini.  De asemenea, pantofii trebuie să se asorteze și din punct de vedere cromatic cu rochia.

În general, miresele aleg să poarte în ziua nunții sandale. Acestea sunt foarte ușor de asortat cu majoritatea modelelor de rochii de mireasă și, mai ales, sunt foarte confortabile. Piciorul este stabil și șansele de a apărea dureri sau chiar răni sunt mult mai mici decât dacă ar fi ales să poarte o pereche de pantofi rigizi.

Acestea sunt principalele criterii la care trebuie să fie atentă o viitoare mireasă atunci când își alege pantofii pentru nuntă. Important este să arate și să se simtă minunat de la începutul evenimentului până la final, deoarece o așteaptă o seară lungă.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

LIFE

Găsește ușor firme de catering și restaurante care pot organiza pomeni și parastase!

Publicat

în

De

Masa de pomenire are o simbolistică aparte în ritul funerar de la noi din țară. Reprezintă milostenia noastră în numele celor răposați. Este și un moment de a rememora clipele frumoase trăite împreună cu o persoană dragă ce nu mai este printre noi. Atunci când ai nevoie să găsești un spațiu pentru a organiza masa de pomenire, intră pe condoleante.ro și găsește firme de catering și restaurante din apropierea ta.

Pe site ai la dispoziție o listă extinsă de localuri care organizează pomeni și firme de la care poți comanda mâncare pentru mai multe persoane. Ai avantajul că pe site găsești firme chiar de la tine din oraș sau din județ și astfel nu va mai fi nevoie să cauți în mai multe locuri. Doar dai comandă, specificând ce mâncăruri dorești și numărul de porții, iar firma se va ocupa să le transporte în cele mai bune condiții acolo unde ai nevoie.


Află cum găsești ușor firme ce se pot ocupa de organizarea unei mese de parastas!

Există numeroase firme pe tot cuprinsul țării care oferă fie spațiu de mese, unde se pot organiza pomeni, fie pregătesc mâncăruri pentru astfel de evenimente, sau se ocupă de toate cele menționate. Dacă dorești să găsești un local ce permite organizarea de pomeni și parastase la tine în localitate, poți intra pe site-ul Condoleante.ro. Căutarea este foarte ușoară. Selectezi categoria Pomeni parastase și localitatea sau județul unde vrei să aibă loc căutarea.

Vei avea la dispoziție o listă cu furnizorii care pot organiza mese pentru pomenire, cu firme de catering, localuri sau restaurante. Pentru fiecare furnizor poți vizualiza serviciile pe care le oferă, site-ul (acolo unde este cazul), adresa sa, precum și datele de contact. Majoritatea restaurantelor dețin și bucătărie proprie și poți afla ce meniuri pentru pomeni și parastase pregătesc. Meniurile includ mâncăruri de post, mâncăruri de dulce, colive și colaci. Firmele pot oferi servicii precum:


  • Pregătire mâncăruri calde și reci
  • Pregătire mâncăruri de post
  • Pregătire pachete pentru pomană
  • Oferirea de spațiu de mese
  • Livrare pachete cu mâncare acasă
  • Meniuri la prețuri avantajoase

Pentru a obține mai multe informații, precum și o ofertă de preț, poți lua legătura cu mai multe firme. Astfel poți selecta cea mai potrivită opțiune. Economisești timp și bani găsind într-un singur loc o ofertă variată de meniuri pentru pomeni și parastase.

Profită de avantajele puse la dispoziția ta de o platformă online unde găsești tot ce ai nevoie pentru organizarea unei pomeni!

Acum că știi unde să cauți localuri sau firme de catering pentru a comanda mâncare pentru masa de parastas, stresul generat de organizarea unei astfel de mese poate fi redus. În plus, site-ul îți mai oferă sugestii de firme apreciate de către clienți, sfaturi utile și articole ce răspund la majoritatea întrebărilor puse de oamenii care doresc să organizeze pomeni.

Astfel poți afla când se pot organiza parastasele și când nu, ce trebuie pregătit pentru parastasul de un an și ce semnificație are, ce se dă de pomană etc. Niște informații utile în plus nu strică, indiferent dacă știi cum se desfășoară un asemenea eveniment sau ești mai puțin familiarizat.

Site-ul Condoleante.ro te ajută astfel să iei repede legătura cu firmele ce oferă meniuri pentru pomana sau parastas la tine în localitate sau în județ. Ulterior poți să comanzi diferite meniuri de mâncare, ce pot fi transportate acolo unde se ține masa de pomană. Ai garanția că apelând la ajutorul unor profesioniști poți organiza cu bine evenimentul. Persoana trecută în neființă primește astfel din partea ta și a familiei omagiul cuvenit.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.