Connect with us

LIFE

Etape pentru dotarea unei bucătării profesionale Horeca

Publicat

în

Indiferent de unitatea alimentară pe care o ai, bucătăria este pilonul principal care va susține întreaga afacere. Meniul pe care îl servești va influența în mod direct aprecierea clienților tăi.

Și pentru a servi preparate savuroase care vor determina clienții să revină nu vei avea nevoie doar de rețete secrete, muncă și pasiune, ci și de echipamente profesionale de bucătărie care să ajute întreaga echipă care lucrează în acest segment.

Primul și cel mai important lucru în deschiderea unei unități de alimentație publică este echiparea corespunzătoare și cu utilaje performante și de calitate a bucătăriei. De cele mai multe ori echipamentele profesionale au un aport direct în ceea ce privește siguranța, eficiența și productivitatea crescută a preparatelor ce vor fi servite clienților.


Iată care sunt principalele etape ce trebuie parcurse atunci când vrei să dotezi bucătăria viitorului tău restaurant:

  • Proiectarea dimensiunii bucătăriei în funcție de numărul locurilor din restaurant și în conformitate cu legislația în vigoare
  • Realizarea proiectului propriu-zis și descrierea fluxului tehnologic care va avea loc (vei avea nevoie de un proiect care să schițeze dispunerea instalațiilor de apă, electricitate, gaze, canalizare, ventilație)
  • Obținerea aprobărilor necesare
  • Executarea proiectului
  • Achiziționarea și montarea echipamentelor profesionale de bucătărie

Utilarea bucătăriei cu echipamente profesionale este o etapă extrem de importantă întrucât doar alegându-le pe cele mai bune și potrivite pentru profilul restaurantului tău vei avea un randament bun și vei putea servi clienții rapid.

Pentru a fi sigur că le alegi pe cele care îți vor îndeplini toate nevoile, este important să colaborezi cu un distribuitor specializat în această industrie. Echipa Be Our Guest formată din consultanți specializați ce au o experiență de peste 10 ani în domeniu te va ajuta în selectarea de echipamente și accesorii HoReCa perfect adaptate nevoilor și așteptărilor tale. De asemenea, te pot ajuta cu realizarea planurilor de amplasare a echipamentelor HoReCa în funcție de nevoile tale, compartimentarea spațiilor și poziționarea lor în planul general.


Iată care este lista minimă cu echipamente profesionale de care cu siguranță vei avea și tu nevoie, indiferent de specificul unității tale alimentare:

  • Pentru zona de bucătărie caldă vei avea nevoie de cuptoare, friteuze, grătare special concepute pentru bucătării profesionale. Folosind tehnologii avansate, cu ajutorul lor vei pregăti rapid mâncarea într-o cantitate mult mai mare
  • Dulapurile, mesele de refrigerare, vitrinele sau lăzile frigorifice nu au cum să lipsească din bucătăria ta. Cu ajutorul lor, vei putea păstra și depozita în siguranță ingrediente și alimente care necesită acest procedeu. Astfel, vei fi sigur că vei pregăti în siguranță preparate cu ajutorul unor materii prime care își păstrează proprietățile.
  • Mobilierul din inox ca mese de lucru, polițe, dulapuri sau chiuvete îți va fi de mare ajutor. Inoxul este foarte rezistent în timp, ușor de curățat și nu intervine sub nicio formă asupra gustului sau calității preparatelor.
  • Echipamentele pentru spălarea vaselor vor igieniza perfect toată vesela folosită în bucătărie.
  • Accesoriile de bucătărie premium ca oale, tigăi, cuțite, boluri, clești, tocătoare și alte accesorii realizate doar din materiale de calitate, rezistente la uzură și care nu schimbă gustul preparatelor vor fi de mare ajutor pentru echipa ta.

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

A murit Petrică Cercel. Manelistul, diagonsticat cu COVID-19, era intubat la un spital din Capitală

Publicat

în

Manelistul Petrică Cercel s-a stins viață, joi. El era diagnosticat cu noul coronavirus, fiind intubat la un spital din Capitală, deși inițial a refuzat îngrijirile medicilor.

Duminică, Ionuț Cercel a anunțat că tatăl său, Petrică Cercel este intubat la un spital din Capitală, după ce a fost confirmat pozitiv la SARS-CoV-2.


Starea de sănătate a celebrului manelist era extrem de gravă și iată că, din nefericire, Petrică Cercel a fost victima noului coronavirus.

Sursa: spynews.ro

CITEŞTE ŞI: Un reputat profesor din Slatina a decedat


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Ce produse pot fi găsite la Piaţa Volantă de la Slatina, din weekend. Au confirmat prezenţa producători din tot judeţul

Publicat

în

Legumicultori din tot judeţul vor fi prezenţi, sâmbătă, în apropierea sediului CJ Olt din Slatina, la Piaţa Volantă.

Proiectul este realizat de Consiliul Judeţean Olt, în colaborare cu Asociaţia Tinerilor Fermieri (ATF) din Olt .

15 producători din judeţul Olt au confirmat deja prezenţa la Piaţa Volantă. Aceştia vin cu flori şi plante ornamentale, legume, pepeni, miere, lactate, mere bio şi suc de mere bio.


„Fermierii aşteaptă cu mare interese să-şi poată expune produsele şi să le şi vândă. În acelaşi timp cred că acest demers este şi în beneficiul cetăţenilor din Slatina, care pot veni să ia legume româneşti, proaspete, aduse direct de la producători. Este un experiment, doar pentru ziua de sâmbătă, dar dacă lucrurile vor merge şi vom reuşi să ţinem lucrurile sub control, probabil că vom extinde piaţa şi sâmbătă şi duminică, atunci când la CJ Olt nu se lucrează”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

CITEŞTE ŞI: Posturile de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ din Olt, scoase la CONCURS. Când încep înscrierile şi care sunt condiţiile de participare

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

EDUCAŢIE

Un reputat profesor din Slatina a decedat

Publicat

în

Profesorul de filozofie şi economie, Ilie Catană, care a pregatit zeci de generaţii la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, a încetat din viaţă.

La începutul anilor ’90, Ilie Catană a fost inspector general al ISJ Olt,  iar din 1993, a lucrat ca profesor la CN „Radu Greceanu”, unde a ocupat şi funcţia de director adjunct.

În 2011, Ilie Catană s-a pensionat.


Marea pasiune, filozofia, i-a adus şi foarte multe bucurii. Elevii pregătiţi de profesorul Catană au obţinut premii importante la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

În vârstă de 75 de ani, a suferit un accident-vascular, care, din păcate, i-a fost fatal.

Un mesaj a fost transmis de colectivul profesorilor de la CN “Radu Greceanu”.


“Noi, colectivul de cadre didactice, aducem azi un pios omagiu domnului Ilie Catană, personalitate remarcabilă a Colegiului Național Radu Greceanu, fost Inspector școlar al ISJ Olt, fost Director adj., un om deosebit, un profesor dedicat și un coleg discret și sensibil. Dumnezeu sa îl odihneasca in pace și liniște!”, se arată în mesaj.

CITEŞTE ŞI: Jurnalistul Costi Rogozanu va fi profesor de limba română. ,,Am luat pentru un an postul de română în comuna Ciorăşti. Abia aștept”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.