AcasăLIFEDescoperiri de oase și măsele de mamuți, la Slatina

Descoperiri de oase și măsele de mamuți, la Slatina

spot_img

În colecțiile Muzeului Județean Olt se păstrează câteva fragmente de oase și de măsele de mamuți, care au o vechime probabilă de 20.000-40.000 de ani. Acestea provin din descoperiri întâmplătoare realizate la Slatina, în albia râului Olt și în zona Strehareți.

- Publicitate -

Arheologul din cadrul Muzeului, Mihaela Bleoancă, relatează că, având în vedere numărul relativ mare al pieselor păstrate, comparativ cu descoperirile din alte zone ale țării, se poate presupune că aici a existat o importantă zonă paleontologică.

„În Paleolitic omul vâna mamutul pentru a-și procura hrana și utiliza blana, fildeșii și oasele pentru a construi locuințe. De asemenea, sunt cunoscute unelte și pandantive realizate din fildeș. Mamuții erau foarte importanți pentru oameni, ajungându-se inclusiv să fie pictați în peșterile locuite”, transmite arheologul.


Istoria unor obiecte interesante din mai multe epoci istorice, descoperite pe teritoriul județului Olt, poate fi aflată vizitând Muzeul Judeţean.

VEZI FOTO:

CITEŞTE ŞI: FOTO | Tradiţii păstrate la Piatra-Olt. Concurs de ciocnit ouă roşii, în a doua zi de Paşte


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri