AcasăLIFEDe ce au fost isterizate autorităţile comuniste de un stâlp în formă...

De ce au fost isterizate autorităţile comuniste de un stâlp în formă de cruce de la una din intrările în Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina

Un stâlp de susţinere din zona intrării secundare în Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina ce semăna cu o cruce a fost modificat de autorităţile comuniste, însă s-a reuşit fotografierea imobilului înainte de intervenţie.

Potrivit istoricului Aurelia Grosu, tevatura „crucii” de pe Casa de Cultură a Sindicatelor s-a iscat după ce un stâlp de susținere aplatizat cu rolul de a spori rezistenta unui volum (intrarea secundară în Casa de Cultură) rezultat din proiectare, a fost interpretat ca o reprezentare a semnului crucii.

„S-au găsit “organe vigilente” care au reclamat “crucea” și în timp record brațul se sus al pilonului a fost demolat, rămânând în formă de T.  Dr. Mircea Serbu, care a fotografiat cu mari riscuri case înainte sau în cursul demolării, a înregistrat și “crucea” (probabil că este o fotografie unicat)”, notează istoricul slătinean.


CITEŞTE ŞI: FOTO. Ruinele fostului cazino din Slatina, în conservare. Legătura cu biserica din imediata apropiere

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri