AcasăLIFEDe ce ar trebui să depunem efortul de a recicla peturi și...

De ce ar trebui să depunem efortul de a recicla peturi și hârtie?

spot_img

Nu trece zi în care să nu auzim despre problemele de mediu – dintre care majoritatea, precum ar fi încălzirea globală, defrișările, pericolul speciilor pe cale de dispariție, poluarea apei și poluarea aerului, par atât de mari și de complexe, încât noi, ca indivizi, simțim că nu putem face nimic în privința lor si par să necesite intervenții din partea grupurilor de ecologie și a agențiilor de protecție a mediului.

- Publicitate -

Totuși, există unele lucruri pe care noi, ca indivizi, chiar le putem controla. Prin reducerea deșeurilor noastre, prin adoptarea unor măsuri adecvate pentru reciclare peturi și pentru reciclare hârtie, fiecare persoană poate face o diferența eficientă, zi de zi.

Ce beneficii oferă reciclarea?


Reciclarea este o activitate ecologică care ajută reducerea cerințelor privind eliminarea deșeurilor și care susține obiectivul durabilității resurselor. Sustenabilitatea asigură nevoile noastre actuale de resurse, dar fără a sacrifica nevoile generațiilor viitoare. De asemenea, reciclarea protejează resursele naturale și reduce daunele aduse mediului – daune cauzate de exploatarea minieră, exploatarea forestieră și prelucrarea materiilor prime.

Un alt lucru important de știut despre reciclare este acela că economisește energie, deoarece prelucrarea materialelor reciclabile consumă în general mai puțină energie decât colectarea, transportul și prelucrarea materiilor prime. Reciclarea ne protejează mediul înconjurător, deoarece reduce cererea de depozitare și ne ajută să ne menținem aerul cât mai curat.

În plus, reciclarea este benefica pentru economie. Poate că ar trebui să privim reciclarea cu alți ochi și să observăm că materialele reciclabile sunt în esență o resursă națională. Resursele sunt bogăție, iar bogăția creează afaceri, iar afacerile, la rândul lor, creează locuri de muncă și stimulează economia.


Dincolo de eforturile de reciclare peturi, hârtie și alte deșeuri, mai puteți contribui la protejarea mediului prin asigurarea unei cereri continue de material brut reciclat, ceea ce înseamnă să cumpărați hârtie de birou, prosoape de hârtie, șervețele, hârtie igienică și alte produse fabricate din material reciclat.

Reciclare peturi și hârtie

Reciclarea hârtiei. Majoritatea tipurilor de hârtie sunt reciclabile. Pentru reciclare hârtie sunt necesare containere specifice. Astfel, hârtia poate fi depozitată în containere individuale de uz casnic sau pentru birou sau în pubelele mari care se găsesc în multe zone comune. Într-un recipient de reciclare hârtie sunt acceptate hârtia albă și colorată, caietele, hârtia de copiator, hârtia tipărită cu laser, broșuri și fluturași, cărți cu coperta moale, dosare de hârtie, și așa mai departe. Hârtia cu carbon, dosarele cu inele, cărțile cu coperți țări și altele asemenea sunt mai greu de reciclat.

Reciclare peturi. Materialele plastice au formulări diferite și trebuie sortate înainte de a fi reciclate pentru a produce produse noi. Plasticul mix poate fi reciclat, dar nu este la fel de valoros că plasticul sortat, deoarece proprietățile fizice reciclate ale plasticului, cum ar fi rezistență, pot varia în funcție de fiecare lot. De exemplu, când vine vorba de reciclare peturi, puteți lasă etichetele de hârtie pe pet, dar aruncați capacele din plastic. Capacele din plastic sunt fabricate de obicei dintr-un alt tip de plastic decât recipientul și nu pot fi reciclate cu ușurință.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri