Connect with us

LIFE

De ce ar trebui să depunem efortul de a recicla peturi și hârtie?

Publicat

în

Nu trece zi în care să nu auzim despre problemele de mediu – dintre care majoritatea, precum ar fi încălzirea globală, defrișările, pericolul speciilor pe cale de dispariție, poluarea apei și poluarea aerului, par atât de mari și de complexe, încât noi, ca indivizi, simțim că nu putem face nimic în privința lor si par să necesite intervenții din partea grupurilor de ecologie și a agențiilor de protecție a mediului.

Totuși, există unele lucruri pe care noi, ca indivizi, chiar le putem controla. Prin reducerea deșeurilor noastre, prin adoptarea unor măsuri adecvate pentru reciclare peturi și pentru reciclare hârtie, fiecare persoană poate face o diferența eficientă, zi de zi.

Ce beneficii oferă reciclarea?


Reciclarea este o activitate ecologică care ajută reducerea cerințelor privind eliminarea deșeurilor și care susține obiectivul durabilității resurselor. Sustenabilitatea asigură nevoile noastre actuale de resurse, dar fără a sacrifica nevoile generațiilor viitoare. De asemenea, reciclarea protejează resursele naturale și reduce daunele aduse mediului – daune cauzate de exploatarea minieră, exploatarea forestieră și prelucrarea materiilor prime.

Un alt lucru important de știut despre reciclare este acela că economisește energie, deoarece prelucrarea materialelor reciclabile consumă în general mai puțină energie decât colectarea, transportul și prelucrarea materiilor prime. Reciclarea ne protejează mediul înconjurător, deoarece reduce cererea de depozitare și ne ajută să ne menținem aerul cât mai curat.

În plus, reciclarea este benefica pentru economie. Poate că ar trebui să privim reciclarea cu alți ochi și să observăm că materialele reciclabile sunt în esență o resursă națională. Resursele sunt bogăție, iar bogăția creează afaceri, iar afacerile, la rândul lor, creează locuri de muncă și stimulează economia.


Dincolo de eforturile de reciclare peturi, hârtie și alte deșeuri, mai puteți contribui la protejarea mediului prin asigurarea unei cereri continue de material brut reciclat, ceea ce înseamnă să cumpărați hârtie de birou, prosoape de hârtie, șervețele, hârtie igienică și alte produse fabricate din material reciclat.

Reciclare peturi și hârtie

Reciclarea hârtiei. Majoritatea tipurilor de hârtie sunt reciclabile. Pentru reciclare hârtie sunt necesare containere specifice. Astfel, hârtia poate fi depozitată în containere individuale de uz casnic sau pentru birou sau în pubelele mari care se găsesc în multe zone comune. Într-un recipient de reciclare hârtie sunt acceptate hârtia albă și colorată, caietele, hârtia de copiator, hârtia tipărită cu laser, broșuri și fluturași, cărți cu coperta moale, dosare de hârtie, și așa mai departe. Hârtia cu carbon, dosarele cu inele, cărțile cu coperți țări și altele asemenea sunt mai greu de reciclat.

Reciclare peturi. Materialele plastice au formulări diferite și trebuie sortate înainte de a fi reciclate pentru a produce produse noi. Plasticul mix poate fi reciclat, dar nu este la fel de valoros că plasticul sortat, deoarece proprietățile fizice reciclate ale plasticului, cum ar fi rezistență, pot varia în funcție de fiecare lot. De exemplu, când vine vorba de reciclare peturi, puteți lasă etichetele de hârtie pe pet, dar aruncați capacele din plastic. Capacele din plastic sunt fabricate de obicei dintr-un alt tip de plastic decât recipientul și nu pot fi reciclate cu ușurință.

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

Festivalul „Oltenii şi Restu’ Lumii” revine la Slatina, în weekendul 24-26 septembrie. Actorul Eugen Cristea, invitat de onoare

Publicat

în

Actorul Eugen Cristea este personalitatea din acest an a Festivalului „Oltenii & Restu’ Lumii”, care se desfăşoară în perioada 24-26 septembrie, la Slatina.

Festivalul a fost reluat în acest an, după ce în 2020 organizarea evenimentului a fost suspendată din cauza pandemiei de SARS-CoV2.

Totul va începe vineri, 24 septembrie, în Parcul Tineretului, cu Vama Oltenească (ora 11 şi ceva) şi primirea invitaţilor. Tot în această locaţie va fi inaugurat şi Târgul Meşteşugarilor (ora 13.13), Târgu „Bucătăria tradiţională românească”, dar şi Mustăria „La Căţaua Leşinată”.


Tot vineri este programată şi deschiderea „butoiului cu vin şi glume”, eveniment moderat de actorul Andrei Duban.

CITEŞTE ŞI: Primăria Slatina aşteaptă undă verde de la Guvern pentru construirea creşei de 110 locuri. Moţ: Sperăm ca, în două luni, să avem răspunsul

Evenimentul continuă cu călcarea strugurilor, atribuirea de funcţii şi (i)responsabilităţi, şi cu concursuri ad-hoc de glume şi epigrame.


În paralel, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” şi la Galeria „Artis” vor avea loc lansări de carte şi expoziţii de caricatură.

Tot vineri, este programată piesa de teatru „Toţi banii merg la Lola”, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” – ora 19.19.

Seara se încheie cu un concert al ansamblurilor invitate, în Parcul Tineretului.

Festivalul continuă sâmbătă şi duminică.

„În cadrul celei de-a XXVI-a ediții, care se va desfășura în perioada 24-26 septembrie 2021, vor fi cuprinse activități culturale, concursuri de bancuri, dueluri epigramistice și momente de umor. Pe lângă aceste activități, vă așteptăm să ne bucurăm împreună de bucatele tradiționale oltenești, multe alte momente artistice și să întâmpinăm cu voie bună ansamblurile folclorice ce aparțin diferitelor etnii.

Menționăm faptul că pe întreaga perioadă de desfășurare a acestui eveniment se vor respecta toate actele normative în vigoare la data desfășurării festivalului, cu privire la prevenirea și combaterea răspândirii virusului DARS CoV-2 (COVID19)”, transmite primarul Emil Moţ.

CITEŞTE ŞI: Posturile de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ din Olt, scoase la CONCURS. Când încep înscrierile şi care sunt condiţiile de participare

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

LIFE

A murit Petrică Cercel. Manelistul, diagonsticat cu COVID-19, era intubat la un spital din Capitală

Publicat

în

Manelistul Petrică Cercel s-a stins viață, joi. El era diagnosticat cu noul coronavirus, fiind intubat la un spital din Capitală, deși inițial a refuzat îngrijirile medicilor.

Duminică, Ionuț Cercel a anunțat că tatăl său, Petrică Cercel este intubat la un spital din Capitală, după ce a fost confirmat pozitiv la SARS-CoV-2.


Starea de sănătate a celebrului manelist era extrem de gravă și iată că, din nefericire, Petrică Cercel a fost victima noului coronavirus.

Sursa: spynews.ro

CITEŞTE ŞI: Un reputat profesor din Slatina a decedat


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Ce produse pot fi găsite la Piaţa Volantă de la Slatina, din weekend. Au confirmat prezenţa producători din tot judeţul

Publicat

în

Legumicultori din tot judeţul vor fi prezenţi, sâmbătă, în apropierea sediului CJ Olt din Slatina, la Piaţa Volantă.

Proiectul este realizat de Consiliul Judeţean Olt, în colaborare cu Asociaţia Tinerilor Fermieri (ATF) din Olt .

15 producători din judeţul Olt au confirmat deja prezenţa la Piaţa Volantă. Aceştia vin cu flori şi plante ornamentale, legume, pepeni, miere, lactate, mere bio şi suc de mere bio.


„Fermierii aşteaptă cu mare interese să-şi poată expune produsele şi să le şi vândă. În acelaşi timp cred că acest demers este şi în beneficiul cetăţenilor din Slatina, care pot veni să ia legume româneşti, proaspete, aduse direct de la producători. Este un experiment, doar pentru ziua de sâmbătă, dar dacă lucrurile vor merge şi vom reuşi să ţinem lucrurile sub control, probabil că vom extinde piaţa şi sâmbătă şi duminică, atunci când la CJ Olt nu se lucrează”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

CITEŞTE ŞI: Posturile de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ din Olt, scoase la CONCURS. Când încep înscrierile şi care sunt condiţiile de participare

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.