AcasăLIFEAnsamblul Folcloric „Acidava”, participare la un festival internaţional de folclor

Ansamblul Folcloric „Acidava”, participare la un festival internaţional de folclor

spot_img

Ansamblul Folcloric „Acidava” Piatra-Olt participă, în perioada 31 august-5 septembrie, la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului internațional de folclor pentru copii și tineri interpreți ai cântecului și dansului popular național și internațional „Dobroge, mândră grădină”, la Constanţa.

- Publicitate -

Ansamblul Folcloric „Acidava” Piatra-Olt al Consiliului Local şi Primăriei din localitatea olteană participă cu 25 de artişti la acest festival-concurs ce se va derula pe șapte scene din județul Constanța.

Primarul oraşului Piatra-Olt, Nicuşor Rada, este un susţinător al activităţii cultura-artistice din localitate.


„M-am numărat printre cei care au susţinut înfiinţarea Ansamblului Acidava pentru că întotdeauna am considerat că astfel de iniţiative ne fac să nu ne uităm identitatea naţională, dar şi să ne promovăm ca popor. Mă bucur să văd că deja artiştii noştri cuceresc scene din ţară şi chiar din străinătate”, a declarat primarul.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Şcoala Bistriţa Nouă din Piatra-Olt, reabilitată, modernizată şi dotată de primărie. Primarul anunţă noi investiţii

Tinerii artiști vor prezenta dansuri populare și vor încânta juriul cu cântece din zona județului Oltul.


Potrivit organizatorilor, festivalul promovează frumusețea și unicitatea fiecărei națiuni,

„Evenimentul este o sărbătoare a cântecului și dansului popular, o explozie de originalitate și tradiții pastrate din generație în generație și transmise prin intermediul artei spectacolului. Sub marea umbrelă a folclorului s-au legat de-a lungul timpului, prietenii durabile care nu țin cont de relații sociale și opinii politice. Oamenii îndrăgesc folclorul, bun spiritual de preț, îl receptează bucuroși, cu pasiune, patimă, dornici de autenticitate, interpretare adecvata, varietate si culoare, creatia populara constituind un inepuizabil izvor de inspiratie”, transmit organizatorii.

Ansamblul Folcloric Piatra-Olt a mai participat și la alte concursuri de muzică și dansuri populare, amintind „Călușul românesc Slatina 2019”, Festivalul concurs de folclor „Călimănești 2019”, Festivalul „Cucoșul de Hurez”, Festivalul Județean Călușul Oltenesc 2021, Festivalul Internațional de Folclor Ohrid-Macedonia 2019, Festivalul „Stelele din Praga”, Cehia 2019; Cupa mondială de folclor Veliko-Tarnovo, Bulgaria 2020, Festivalul „Alexandru Macedon”, Ohrid, Macedonia 2021.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Centru Medical nou cu patru cabinete unde vor veni medici specialişti, în Piatra-Olt. Investiţia, din bugetul local

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri