AcasăLIFEAlimente interzise câinilor, despre care medicii veterinari din Suceava susțin ca sunt...

Alimente interzise câinilor, despre care medicii veterinari din Suceava susțin ca sunt foarte nocive

Foarte mulți oameni au obiceiul de a da fie din resturile hranei pe care o consumă ei, fie chiar din alimentele pe care le mănâncă, și animalelor lor de companie, în special câinilor. Dar foarte puțini dintre proprietarii de animale de companie știu cât de periculoase și nocive sunt unele dintre cele mai comune produse din alimentația lor pentru câini.

Deși susțin că din dragostea pe care le-o poartă, stăpânii câinilor le oferă din mâncarea pe care o consumă ei, această dragoste ar trebui să se manifeste prin oferirea alimentelor potrivite pentru organismul acestora. Organismul oamenilor și cel al câinilor sunt foarte diferite, astfel că și hrana și nutrienții de care acestea au nevoie sunt, de asemenea, diferite. Prin urmare, cu toate că patrupezii sunt tratați ca orice membru din familie, aceștia trebuie să aibă o hrană adaptată nevoilor lor.


3 alimente obișnuite, care sunt nocive și interzise câinilor

Există câteva alimente pe care orice om, stăpân de câini sau nu, le-au oferit acestor animale pentru a le hrăni. Deși mulți câini vor să mănânce ceea ce mănâncă și stăpânii lor, cei care sunt într-adevăr iubitori de animale vor evita să le ofere astfel de alimente, deoarece multe ingrediente banale pentru oameni au un efect negativ foarte puternic asupra organismului câinilor.

Prin urmare, veterinarii din Suceava recomandă să se evite oferirea unor astfel de gustări și adoptarea unei alimentații potrivite pentru rasa, statura și vârsta câinelui.

Printre alimentele care sunt complet interzise câinilor sunt și următoarele:


  1. Laptele și produsele lactate

Laptele este unul dintre alimentele de bază ale oamenilor și care este oferit adesea și animalelor, printre care și cânii. Dar organismul acestora nu poate descompune zahărul din lapte, deoarece le lipsește enzima care se ocupă de acest lucru, astfel că se poate considera că au intoleranță la lactoză.

În cazul în care consumă lapte sau produse lactate, câinii pot prezenta simptome precum diaree și vărsături, iar în cazuri mai grave, se pot dezvolta probleme gastro-intestinale grave.

  1. Ciocolata

De asemenea, ciocolata este unul dintre cele mai iubite alimente de către oameni, dar pentru câini aceasta este foarte periculoasă, uneori chiar mortală. Acest lucru se datorează faptului că ciocolata conține două substanțe care sunt foarte nocive pentru câini, deoarece aceștia nu le pot metaboliza – cafeina și teobromina.

Câinii care consumă un astfel de aliment pot prezenta simptome precum diaree, vărsături și deshidratare, iar în cazuri mai grave, tremur muscular, hemoragie internă, convulsii sau deces.

  1. Anumite fructe și legume

Cu toate că fructele și legumele sunt considerate a fi sănătoase și chiar sunt recomandate să fie incluse în alimentația oamenilor, în cazul câinilor este complet opus. Există o serie de astfel de alimente care sunt dăunătoare acestora, cum ar fi avocado, ceapă, usturoi, piersici, prune, struguri și stafide.

Printre problemele pe care le pot cauza sunt probleme intestinale, insuficiență renală, anemie sau chiar moarte.

În cazul în care un câine a ingerat unul dintre aceste alimente, este recomandat ca acesta să ajungă rapid la un cabinet veterinar în Suceava sau din apropiere, pentru a se evita situațiile cele mai grave.

- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri