Connect with us

LIFE

Alege un instalator sanitar autorizat pentru intervenţii sigure şi eficiente

Publicat

în

Instalatia sanitara are nevoie de reparatii? Apeleaza la un instalator sanitar autorizat pentru remedierea situatiei. Fie ca ai nevoie de schimbarea unui robinet, de desfundat chiuveta, de montarea unor apometre, a unei masini de spalat vase sau a altor instalatii sanitare, un instalator specializat va oferi intotdeauna un serviciu prompt si de calitate.

Instalatia sanitara are nevoie de reparatii? Apeleaza la un instalator sanitar autorizat pentru remedierea situatiei. Fie ca ai nevoie de schimbarea unui robinet, de desfundat chiuveta, de montarea unor apometre, a unei masini de spalat vase sau a altor instalatii sanitare, un instalator specializat va oferi intotdeauna un serviciu prompt si de calitate. O instalatie sanitara care functioneaza defectuos ingreuneaza conditiile de desfasurare a activitatilor de zi cu zi. Confortul unei locuinte este dependent de functionalitatea si calitatea instalatiilor sanitare. Fie ca este vorba de remedierea unei defectiuni a instalatiei sanitare sau de inlocuirea totala a acestei, alegeti sa lucrati cu personal calificat si autorizat! Un instalator sanitar autorizat poate efectua lucrari si interventii asupra tuturor elementelor sanitare din orice tip de cladire:

 • montaj, inlocuire sau reparatii tevi (PPR, polietilena, pexal, zinc, cupru)
 • montaj, inlocuire sau reparatii obiecte sanitare (chiuvete, vase WC, rezervoare WC, cazi de baie, cabine de dus)
 • montaj, inlocuire sau reparatii baterii (pentru dus sau chiuvete)
 • montaj sau inlocuire instalatie sanitara (conducte, coloane de apa calda sau rece, robineti trecere, tubulatura)
 • desfundari tevi, WC-uri, canalizare, sifoane de pardoseala
 • montaj robineti si apometre
 • instalare si montaj masina de spalat rufe sau vase, hote, aparate de aer conditionat sau aragazuri
 • realizarea intregii instalatii si montajul boilerelor si centralelor termice de orice tip
 • reparatii la instalatiile din subsolul blocurilor

O persoana calificata are competenta de a asigura servicii de reparatii, montaj si revizie a instalatiei sanitare si termice si de a rezolva orice problema rapid si eficient. Un instalator sanitar autorizat are cunostintele si experienta necesare pentru executarea unor servicii de calitate, manifesta atentie la detalii si trateaza orice interventie cu maxima seriozitate si profesionalism. Cu o experienta tehnica bogata pe piata de instalatii, o firma certificata si atestata ANRE, iti pune la dispozitie instalatori sanitari autorizati care pot interveni prompt pentru lucrari cu un grad ridicat de complexitate.

Daca alegi sa lucrezi cu un instalator sanitar autorizat, vei beneficia de:

Lucrari sigure si materiale de calitate

Competentele tehnice, calificarile si experienta unui specialist sunt esentiale pentru rezolvarea corecta a oricarei probleme legata de instalatiile sanitare. Materialele si echipamentele de calitate sunt o garantie a unor lucrari executate intr-un mod profesionist.

Garantie de executie

Garantia pentru serviciul prestat si pentru materialele folosite este o confirmare a unei lucrari de calitate, executate cu profesionalism si ofera protectie in cazul micilor defectiuni care pot aparea ulterior. Garantia scrisa si factura se ofera atat pentru lucari de montaj cat si pentru cele de reparatii.

Preturi corecte

Costurile interventiei sunt comunicate inainte de inceperea lucrarii, sunt transparente si detaliate pentru fiecare actiune in parte.

Termen de executie bine definit

Termenul de desfasurare al lucrarilor este clar, stabilit pe etape pe lucru si comunicat înaintea demarării lucrărilor.

Asigurare de raspundere civila

Fiecare lucrare executata de catre un instalator autorizat este asigurata pentru evenimente neprevazute, oferind astfel siguranta unei interventii eficiente, realizate cu echipamente si materiale de calitate.

Cauti un instalator sanitar autorizat pentru a rezolva problemele de acasa cu instalatia sanitara sau termica? Apeleaza la echipa instalatorbucuresti.ro.

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

De ce este schiul unul dintre cele mai iubite sporturi de iarnă?

Publicat

în

De

Deși este considerat un sport de periculos, schiul reprezintă unul dintre cele mai iubite sporturi, care ajută la întărirea musculaturii picioarelor și a corpului inferior. Acest sport îmbină excelent petrecerea timpului în aer liber cu activitatea fizică intensă, toți acești factori ameliorând simptomele depresiei sezoniere. Cei care doresc să se apuce de acest sport, trebuie să cunoască numeroasele beneficii pe care le aduce.

Schiul este unul dintre sporturile de iarnă care încetinește procesul normal de îmbătrânire. În timpul în care se schiază, persoanele își vor purta întreaga greutate a corpului pe picioare. În acest fel, genunchii se întăresc. De asemenea, acest sport plin de adrenalină îi va ajuta să ardă calorii și să dea jos kilogramele în plus.


Ținând mușchii trunchiului mereu în priză, persoanele își vor îmbunătăți echilibrul și vor putea aborda altfel alunecările și căzăturile. Un alt avantaj al schiului constă în îmbunătățirea flexibilității corpului, astfel persoanele vor evita entorsele și întinderile musculare.

Deși iarna este sezonul gripei și al răcelilor, cei care fac exerciții fizice constant vor contribui la stimularea sistemului imunitar, iar calitatea somnului se va îmbunătăți pe termen lung.

Care este echipamentul necesar pentru practicarea acestui sport?


În mod evident, pasionații sporturilor de iarnă au nevoie de schiuri. Cei care doresc să achiziționeze schiuri second hand sau noi trebuie să știe că există o mulțime de mărimi, modele și culori din care pot alege. În alegerea schiurilor, este necesar să se țină cont de nivelul de pregătire (începător, intermediar sau avansat) și de tipul de zăpadă pe care se va schia. La fel ca în cazul schiurilor, clăparii trebuie aleși în funcție de nivelul de pregătire și de modelul de schiuri. Ținând cont de timpul îndelungat de utilizare, aceștia trebuie să se potrivească perfect.

Îmbrăcămintea de schi trebuie să includă mai multe straturi. Primul strat, de bază, este alcătuit din hainele care vin direct pe piele și care trebuie să protejeze de umezeala venită din exterior și de transpirație. Al doilea strat trebuie să conțină lenjeria termoactivă, care protejează de frig. Ultimul strat este format din jachetă și pantaloni de schi: este recomandat ca acestea să fie din material impermeabil, menit să protejeze de umezeală, vânt și frig. Cei care achiziționează acest tip de îmbrăcăminte pot alege culori vii, ca sa poată fi ușor de recunoscut pe pârtie.

Când vine vorba de șosete de schi, este important ca acestea să fie lungi până la genunchi și să mențină piciorul uscat. Cagula de schi va proteja gâtul și fața de frig și de vânt, dar este perfectă și pentru protecție în cazul unei căzături.

De asemenea, mănușile trebuie să fie confecționate dintr-un material impermeabil. Casca pentru schi este utilă atât pentru începători, cât și pentru avansați, deoarece poate salva viața în situația unei căzături. Nu trebuie omiși nici ochelarii de schi, pentru că protejează ochii și pomeții de soare, zâpadă și vânt.

După ce a fost achiziționat tot echipamentul special pentru schi, oamenii pot începe pregătirea corespunzătoare pentru acest sport de iarnă, mult îndrăgit și apreciat, care aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

LIFE

Care este rolul unui topograf?

Publicat

în

De

Orice proiect de construcție presupune participarea unui topograf pentru bună desfășurare a lucrărilor. În functei de etapele în care se află proiectul, funcţiile topografului pot varia, însă acesta va fi prezent pe toată durata lucrărilor, el fiind cel care realizează măsurătorile iniţiale, precum și cel care ia parte la procesul de evaluare a proiectului.

Rolul topografului în timpul lucrărilor premergătoare


Serviciile pe care le oferă o firmă de topografie ar trebui contractate încă de la planificarea proiectului de construcții, astfel încât un expert topograf să poată realiza toate măsurătorile necesare și să poată lua parte la planificarea următoarelor etape.

Prin urmare, în cazul lucrărilor premergătoare unui proiect de construcții, acesta are următoarele funcții:

 • cadastrarea și intabularea – indiferent de tipul imobilului sau de lucrările planificate, acesta trebuie să fie iniţial înregistrat în Cartea Funciară, atribuţii de care se poate ocupa topograful;
 • lucrările de dezmembrare sau de alipire – aceste acțiuni pot fi necesare, dar nu sunt obligatorii, pentru pregătirea unui teren în vederea construirii unei clădiri;
 • planul topografic – acesta este necesar atât pentru realizarea documentaţiei pentru Proiectare, cât și pentru cea în vederea obţinerii Autorizaţiei de Construire;
 • terasarea, verificarea limitelor de proprietate – acesta face parte din categoria de servicii topografice absolut necesare a fi realizat înainte de orice tranzacţie cu un imobil, dar care este adesea ignorat de proprietari;
 • consultanta – orice specialist trebuie să ofere și servicii de consultanţă clienţilor săi, iar topograful nu face excepție, acesta având la dispoziție informații importante pentru orice tranzacţie sau acțiune ce se dorește a fi desfăşurata asupra unui imobil.

Rolul topografului în timpul construcţiilor


În timpul desfăşurării proiectului de construcție, topograful are trei roluri principale. În primul and, acesta oferă asistenţă topografică pe şantier, aceasta constând, de fapt, în toate acțiunile pe care acesta le desfășoară pentru a asigura respectarea normelor și planurile proiectului.

De asemenea, topograful se poate ocupa și cu calculul de cantităţi, acesta bazându-se pe măsurătorile precise pe care le realizează cu privire la suprafeţe, distanţe, volum, cote. În plus, acesta are și rolul de a monitoriza clădirile adiacente, în cazul în care acestea se afla în apropierea şantierului.

Lucrările realizate de topograf după terminarea construcţiilor

Deși un topograf este alături de client încă din faza de proiect a construcţiei, funcţiile pe care le îndeplineşte la finalizarea acestuia sunt foarte importante, printre acestea regăsindu-se următoarele:

 • realizarea planurilor topografice și a lucrărilor de cadastru, în special pentru racordarea noilor construcţiilor la utilităţi;
 • realizarea lucrărilor de cadastru și intabulare, necesare pentru a pute fi ulitizata construcția;
 • realizară lucrărilor de apartamentare, în special, în cazul blocurilor de locuinţe sau de clădirilor de birouri;
 • relevee ale spatiilor interioare – utile în verificarea și proiectarea spaţiilor de birouri;
 • monitorizarea clădirilor noi – funcţia este utilă pentru a descoperi cum se comporta construcția de-a lungul timpului și pentru identificare apariţiei vreunor defecțiuni, dacă este cazul.

În concluzie, un astfel de expert este mai mult decât necesar în desfăşurarea proiectului de construcție, expertiza sa fiind utilă și după trecerea unui anumit interval de timp.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

LIFE

A murit Ion Dobran, veteran aviator în cel de-al Doilea Război Mondial. Avea 102 ani

Publicat

în

Generalul-locotenent Ion Dobran, unul dintre piloții Armatei Române din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a murit vineri, la vârsta de 102 ani, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

„Veteran aviator, erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, general–locotenent Ion Dobran (rtr.) a devenit un simbol, model de onoare şi demnitate militară, sursă de admiraţie şi respect pentru tinerele generaţii. Dăruit cu pasiunea pentru zbor, şi-a modelat întreaga viaţă după principii ferme şi idealuri înalte”, transmite MApN, potrivit stirileprotv.ro

Dobran a participat la 340 misiuni de război, 74 lupte aeriene, 11 victorii aeriene şi un avion distrus la sol. A fost doborât de trei ori, scăpând cu viaţă fără răni grave.


Absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie, promoţia 1941, a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944, îndeplinind misiuni inclusiv în ultima zi a războiului, 9 mai 1945.

„În data de 5 februarie 2019, Statul Major al Forțelor Aeriene a organizat CEREMONIA PRILEJUITĂ DE ÎMPLINIREA A 100 DE ANI. Cu acest prilej, domnului general i s-au conferit, de către reprezentantul Administrației Prezidențiale, cele două decrete semnate de președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis: Decretul de înaintare în gradul de general locotenent și Decretul de conferire a Ordinului Virtutea Aeronautică în grad de Cavaler cu însemn pentru militari”, potrivit MApN.

CITEȘTE ȘI: Iohannis, fotografie alături de manelistul Sorinel Puştiu, în Times Square din New York


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.