LIFE
Află dieta potrivită pentru pisica ta
Publicat
în urmă cu 2 săptămâniîn
De
Ionut Jifcu
Alegerea dietei potrivite pentru pisica ta este un proces de durată, care necesită timp și multă atenție. Pentru a-i oferi exact ce are nevoie, nu numai că trebuie să o hrănești cu mâncare de bună calitate, ci trebuie să fii atent și la preferințele ei.
Stăpânii de pisici știu că acestea pot fi foarte pretențioase la mâncare, pe măsura personalităților lor. De aceea este esențial să găsim echilibrul între ceea ce le place și ceea ce este și sănătos pentru ele.
Este esențial să stabilim un plan de hrănire al pisicii, simplu și ușor de urmat, fie că alegem mâncarea umedă sau pe cea uscată, ori o combinație între cele două.
Cum putem fi siguri că ceea ce am ales este și potrivit pentru felina noastră? Răspunsul este simplu, însă trebuie să fim foarte atenți la ce implică acesta: alegem întotdeauna hrană naturală obținută cu ingrediente naturale, fără conservanți și aditivi sintentici. Oferta de mâncare de pisici este atât de diversficată însă și mulți producători se promovează ca având mâncare 100% naturală, încât trebuie să fim atenți să și fie adevărat.
Cu produsele de la Lenda nu veți avea această problemă, însă. Compania originară din Spania garantează prin specialiștii săi o mâncare holistică, non-alergenă, ce are în compoziția sa doar ingrediente verificate și naturale: carne, probiotice, ulei de pasăre și somon, orez, porumb, etc. perfecte pentru sănătatea pisicii tale.
Hrana Lenda pentru pisici este alcătuită dintr-o gamă variată și originală de produse pe placul felinelor. Există pe de-o parte Gama Originală Lenda Pentru Pisici și pe de altă parte, Conserve Lenda Naturale fără cereale, ce conțin hrană umedă, fabricată din ingrediente de cea mai înaltă calitate, non-alergene.
Gama Originală Lenda pentru Pisici propune o varietate de produse de hrană uscată pentru pisoi, pisici sterilizate, pisici tinere și adulte, de orice rasă. Sunt fabricate din ingrediente premium care ajută la fortifierea sistemului imunitar al pisicii și datorită nutrienților pe care le conțin, previn apariția unor afecțiuni medicale precum căderea părului sau formarea pietrelor la rinichi. Rețetele acestor produse sunt 100% originale, create special pentru fiecare felină în parte, anume pentru grupa ei de vârstă și condiția ei fizică. De asemenea, nu includ ingrediente cu un potențial mare de declanșare a reacțiilor alergice precum grâul, laptele, carnea roșie sau soia.
Conservele Lenda Naturale fără cereale se diferențiază de competiție nu numai prin ingredientele naturale și de calitate și prin savoare, ci și prin faptul că nu conțin cereale, ingrediente la care anumite pisici sunt alergice. Dacă nu este ținută sub control, alergia poate la cereale poate determina ca pisicile să aibă simptome grave ca pierderea în greutate, mâncărimi sau chiar tuse.
Pe lângă alegerea unei hrane naturale și de calitate premium, trebuie să ai în vedere, că trebuie să respecți și tu niște reguli:
- Evită să îi dai mâncare în exces
Pisicile adoră să mânânce și nu trebuie să cădem pradă fiecărui mieunat care apare când bolul s-a golit. Dacă nu respectăm acest lucru, s-ar putea ca pisica să depășească limita de greutate normală și să se confrunte cu probleme de sănătate
- Tipul de mâncare ales
Putem hrăni pisicile atât cu mâncare uscată, cât și umedă, Lenda având la dispoziție din ambele tipuri.
Hrana uscată are o textură crocantă ceea ce va ajuta la dentiția pisicii tale, însă are și o concentrație mai mare de nutrienți decât cea umedă, deci porțiile vor trebui să fie mai mici.
Dacă alegeți hrana umedă, cum ar fi conserve apetisante cu ton și creveți sau calamari de la Lenda, trebuie să aveți în vedere faptul că acest tip trebuie servit la temperatura camerei, porțiile rămase din pachetele deschise se vor păstra în frigider dar nu mai mult de 24 de ore și nu trebuie să stea în farfurie mai mult de o oră de la deschidere, deoarece nu va mai fi apetisantă și atrage bacterii.
- Apă din belșug
Alimentația sănătoasă a pisicii presupune și o cantitate suficientă de apă proaspată și curată. De aceea asigurați-vă ca bolul de apă este mereu plin si cu apă proaspată pe toată durata zilei.
S-ar putea să vă placă
-
Meciul Atletico Madrid-Chelsea din optimile UCL, pe Naţional Arena din Bucureşti
-
Când se reiau zborurile de pe Aeroportul Craiova către Italia, Germania şi Spania. Anunţ oficial
-
Şi-a ucis în bătaie colegul de cameră, după ce acesta l-a acuzat că fură mâncare
-
FOTO: Se întâmplă în Dolj. Drumarii au trasat linia continuă peste cadavrul unei pisici
-
VIDEO: O familie de vulpi s-a mutat lângă primăria unui oraş mare
-
Stâna Ştefanu de pe Transalpina s-a deschis. Şi aici se respectă regulile privind distanţarea
ACTUAL
VIDEO. 44 de ani de la cutremurul din 1977: 1.500 persoane au murit, 35.000 locuinţe prăbuşite
Publicat
în urmă cu 7 oreîn
04/03/2021De
Ionut Jifcu
Au fost suficiente 56 de secunde, timp în care pământul s-a cutremurat atât de tare încât peste 1.500 de persoane şi-au pierdut viaţa, surprinse sub dărâmături, iar mii de oameni au fost răniţi sau au rămas fără locuinţe.
Nimic nu avea să prevadă ceea ce se va întâmpla în acea seară liniştită, de 4 martie 1977, cunoscută în istorie ca dată la care a avut loc cel mai mare cut remur din România.
Pentru că astfel de evenimente sunt imprevizibile, fiecare persoană trebuie să cunoască regulile de comportare şi măsurile de protecţie în caz de cutremur, ce trebuie respectate, atât înainte de producerea acestuia, cât şi pe timpul sau după ce mişcarea seismică a trecut, scrie Agerpres.
04.03.1977/21:22:22/7,4
Seismul s-a produs la ora 21:22:22 în data de 4 martie 1977, cu efecte devastatoare asupra României. A avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde (55 conform altor surse, 1.570 (1.578 conform altor surse) de victime, din care 1.391 (1.424 conform altor surse) numai în București.
La nivelul întregii țări au fost circa 11.300 de răniți și aproximativ 35.000 de locuințe s-au prăbușit. Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat in București unde peste 33 de clădiri s-au prăbușit. Cutremurul a afectat de asemenea și Bulgaria. În orașul Sviștov, trei blocuri de locuințe au fost distruse și peste 100 de oameni au murit.
Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Vrancea, cea mai activă zonă seismică din țară, la o adâncime de circa 100 km. Unda de șoc s-a simțit aproape în toți Balcanii. Deși cutremurul a fost foarte puternic (unda de șoc simțindu-se aproape în toți Balcanii), replicile sale au avut o magnitudine mică pe scara Richter.
Astfel, cea mai puternică replică s-a produs pe data de 5 martie la ora 02:00, la adâncimea de 109 km. Această replică a avut magnitudinea 4,9 grade pe scara Richter, fiind urmată de alte replici cu magnitudini între 4,3 respectiv 4,5 grade pe scara Richter.
Cutremurul s-a simțit în aproape toată Europa de Sud-Est, iar în nord, s-a simțit până în Moscova și Sankt Petersburg. În nord-estul Munteniei, sudul Moldovei, cutremurul a produs efecte puternice asupra solului, incluzând crăpături și fenomene de lichefiere a solului. Pe Valea Prahovei, au avut loc alunecări de teren.
În seara zilei de 4 martie, președintele Nicolae Ceaușescu, împreună cu consoarta sa, participau la banchetul oficial oferit de președintele Nigeriei în cinstea oaspeților. După toastul șefului statului nigerian, un secretar român a intrat în sală și l-a informat pe Ceaușescu de situația din țară. Răspunzând calm la cuvântarea gazdei, președintele român s-a așezat și l-a anunțat în particular de dezastrul survenit în România. Banchetului i s-a pus capăt câteva minute mai târziu.
Panică și zvonuri, aproape nimic oficial
La început, știrile ajunse pe căi ocolite erau confuze, vorbind despre un cutremur de gradul 10, deci despre distrugerea totală a Bucureștiului. Pana de curent de la București făcea imposibilă orice comunicație. În plus, autoritățile locale nu știau ce să facă, pentru că nu aveau nici aparatura necesară, neluând pe moment nici o măsură concretă. După restabilirea legăturii cu țara, Ceaușescu a cerut un raport sumar al situației din țară și a dat primele ordine de acțiune, o dată cu un apel către populație. S-a instituit, prin decret prezidențial, starea de necesitate pe întreg teritoriul României.
În timpul nopții, o aeronavă a adus delegația română înapoi în țară. Pe parcursul zilelor ce au urmat, Nicolae Ceaușescu, uneori însoțit de Elena, a făcut vizite în București pentru a evalua pagubele și a calma populația. A dat ordine ferme de a se continua salvarea victimelor chiar și peste termenul considerat limită de supraviețuire.
Cu ajutoare de la Crucea Roșie (mai ales câini dresați special pentru astfel de cazuri), cascadorii și pompierii români au făcut eforturi pentru a salva cât mai multe vieți. sursa: RealitateaPLUS
LIFE
Marius Oprescu, Emil Moţ şi social-democraţii din Slatina au împărţit flori, de 1 Martie
Publicat
în urmă cu 3 zileîn
01/03/2021De
Ionut Jifcu
Social-democraţii olteni au păstrat tradiţia şi în acest an şi au împărţit flori doamnelor şi domnişoarelor din Slatina.
Cu măşti sanitare de protecţie şi respectând măsurile de distanţare, aceştia au împărţit flori în mai multe zone ale oraşului. În fruntea lor s-au aflat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, şi primarul Emil Moţ.
„Este un lucru inedit, dar chiar dacă a fost această pandemie şi purtăm mască, aşa cum cer normele sanitare de distanţare, noi am încercat să fim prezenţi şi alături de comunitatea din Slatina, de femeile, doamnele şi domnişoarele din Slatina, aşa cum facem de zece ani atât de 1 martie, cât şi de opt martie. Le urăm o primăvară frumoasă şi să avem un an mai bun faţă de cel care a trecut”, a declarat Marius Oprescu.
La rândul său, primarul Slatinei a transmis un mesaj reprezentantelor sexului frumos, cu ocazia primei zile a primăverii.
„Doamnelor şi domnişoarelor din Slatina şi din judeţul Olt le transmit o primăvară cât mai frumoasă. Chiar dacă este pandemie, noi am fost lângă slătineni şi vom fi în continuare. Ne propunem să ieşim şi de opt martie şi, la fel ca astăzi, să aducem un zâmbet pe feţele doamnelor şi domnişoarelor. Ca de fiecare dată, PSD va fi alături de cetăţeni”, a declarat Emil Moţ.
LIFE
Scorniceşti: Atelier de creație pentru copiii, „sub semnul Mărţişorului”, organizat de tinerii PSD
Publicat
în urmă cu 3 zileîn
01/03/2021De
Ionut Jifcu
Sub semnul Mărțișorului a avut loc atelierul de creație organizat de tinerii social democrați din Scornicești pentru copiii din orașul lor.
Cu mic, cu mare, strânși în Parcul din apropierea Primăriei, cei mici au confecționat mărțișoare cu motive tradiționale, au răsucit șnururi din fire de lână albă și roșie și au desenat semne de carte.
Copiii, tare mândri de creațiile lor, abia așteaptă să împărtășească bucuria muncii lor oferindu-le mămicilor, bunicilor și doamnelor învățătoare mărțișoare facute chiar de ei. Tinerii din PSD au dorit să le transmită micilor lor prieteni dragostea și respectul pentru tradițiile românești și să-i ajute să înțeleagă ce semnificație are Mărțișorul atât de îndrăgit de noi toți.
Tinerii i-au ajutat pe copii să-și lucreze propriile semne de carte, povestindu-le între timp ce este Mărțișorul și ce înseamnă el: este un simbol al soarelui, al primăverii, se leagă cu un fir alb-roșu și se poartă la gât sau la mână.
Încântați de experiența din parc și mai ales mulțumiți de rezultatul muncii lor copiii i-au rugat pe prietenii lor mai mari sa le promită că vor mai face astfel de ateliere.
La acțiunea organizată la Scornicești a participat și Cosmin Floreanu, președintele TSD Olt, împreună cu alți tineri din Organizația județeană de Tineret.

Noua conducere a Prefecturii Olt a depus jurământul

Bărbat lovit de o mașină într-o localitate din județul Dolj

Stănescu, despre bugetul aprobat de majoritatea PNL-USR-UDMR: O lovitură pentru pensionari, salariați, copii. Este un buget fără inimă

VIDEO | Prefectul și cei doi subprefecți ai județului Dolj au depus jurământul

Cazuri de coronavirus la DSP Gorj

VIDEO: Accident MORTAL pe un drum naţional din Dolj. Un bărbat a fost lovit de o maşină şi apoi de o autoutilitară

Profesor de la un liceu din Slatina, găsit mort în casă. Florin Pîrvănescu nu mai fusese văzut de câteva zile (FOTO în articol)

FOTO: Rable pe drumurile din Olt. Aproape un sfert dintre maşinile verificate de RAR, cu probleme tehnice

FOTO: IMPACT frontal între două maşini, în Vâlcea. Două persoane rănite

Artiștii Ansamblului „Maria Tănase” au donat obiecte dragi pentru a ajuta copiii aflați în situații speciale. Niculina Stoican: „Viața nu înseamnă eu! Viața înseamnă noi”

VIDEO | Prefectul și cei doi subprefecți ai județului Dolj au depus jurământul

VIDEO. Jandarmii au făcut chef, în plină pandemie, cu ocazia pensionării unui coleg. Confetti, şampanie, muzică şi pupături

VIDEO. Cum au descins mascaţii la adresa greşită. O femeie şi fiica sa, trezite noaptea din somn

VIDEO: Accident MORTAL pe un drum naţional din Dolj. Un bărbat a fost lovit de o maşină şi apoi de o autoutilitară

VIDEO | Transport agabaritic pe ruta Port Bechet-Podari
Toate ştirile pe Facebook
Trending
-
ACTUALîn urmă cu 21 de ore
VIDEO: Accident MORTAL pe un drum naţional din Dolj. Un bărbat a fost lovit de o maşină şi apoi de o autoutilitară
-
ACTUALîn urmă cu 2 zile
Profesor de la un liceu din Slatina, găsit mort în casă. Florin Pîrvănescu nu mai fusese văzut de câteva zile (FOTO în articol)
-
ACTUALîn urmă cu o zi
FOTO: Rable pe drumurile din Olt. Aproape un sfert dintre maşinile verificate de RAR, cu probleme tehnice
-
ACTUALîn urmă cu o zi
FOTO: IMPACT frontal între două maşini, în Vâlcea. Două persoane rănite
-
ACTUALîn urmă cu o zi
Artiștii Ansamblului „Maria Tănase” au donat obiecte dragi pentru a ajuta copiii aflați în situații speciale. Niculina Stoican: „Viața nu înseamnă eu! Viața înseamnă noi”
-
ACTUALîn urmă cu o zi
Un bărbat din Gorj a murit după vaccinul anti-COVID
-
ACTUALîn urmă cu 23 de ore
Au fost numiți noii subprefecți ai județului Dolj
-
ACTUALîn urmă cu 2 zile
Adolescentul din Craiova ce realizează portrete spectaculoase în creion. „Nu am studiat nicio tehnică. Eu desenez așa cum simt”