AcasăACTUALLia Olguța Vasilescu, după dezastrul provocat de ploaia torențială în Craiova: „Insist...

Lia Olguța Vasilescu, după dezastrul provocat de ploaia torențială în Craiova: „Insist să atrag atenția că trebuie schimbate normativele pentru rețelele de canalizare care sunt nemodificate din anii ’80”

spot_img

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a menționat, luni, după problemele apărute în oraș, duminică seara, din cauza ploii torențiale, că trebuie schimbate normativele pentru rețelele de canalizare din România. 

- Publicitate -

Într-un mesaj postat pe Facebook, Olguța Vasilescu a precizat că luni nu mai sunt probleme în privința traficului, că a fost deblocat.

Pe strada Bibescu se circulă pe un singur sens, a anunțat primarul, întrucât CAO trebuie să intervină la o conductă. Tot pe un sens se circulă și pe Pasajul Titulescu, unde sunt probleme la o conductă aparținând Complexului Energetic Oltenia.


„După ploaia torențială de peste 50 litri/mp de azi-noapte, am reușit să deblocăm traficul în tot orașul, după aproximativ o oră de la inundarea unor străzi și pasaje, grație eforturilor colegilor de la Compania de Apă Oltenia. Astăzi, se circulă pe un sens pe strada Bibescu unde va lucra CAO pentru remedierea unor probleme care au apărut după inundații, acolo îmbinându-se două canale colectoare care preiau mai multe cartiere si tot pe un sens se circulă la Pasajul Titulescu, unde exista o defecțiune la o conductă a Complexului Energetic Oltenia. Pe tot parcursul nopții, pe lângă responsabilii de la CAO, și angajații de la Salubritate și RAADPFL au fost in stradă pentru a degaja carosabilul de arborii căzuți, iar Poliția locală a dirijat traficul și a ajutat cetățenii care au rămas cu mașinile în pană. Tuturor celor care au ajutat toată noaptea pentru a se circula în condiții decente cât mai repede și pentru a reduce din pagube, vreau să le mulțumesc”, scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.

Aceasta a mai spus că cele mai mari probleme au fost în zona canalului Râului.

Vasilescu susține că trebuie schimbate normativele pentru rețelele de canalizare din România, care sunt nemodificate din anii ’80.


„Cele mai mari probleme le-am avut și la aceasta furtună în zona canalului Râului. Așa cum am anunțat, lucrăm de câteva luni la partea de documentație pentru a mări debitul de apă care poate fi preluat de acest canal unde se deversează canalizarea din Craiova, mai ales că devine clar că schimbările climatice vor mai genera acest tip de evenimente. Am preluat deja de la Primăria Podari o mare parte de teren unde canalul casetat se poate extinde și suntem în discuții avansate și cu Ministerul Apărării pentru a prelua și de la ei teren, cu același scop. De la ploaia de anul trecut, am învățat ce e de făcut și suntem în faza de pregătire a acestei investiții atât de necesare orașului nostru. Insist să atrag atenția MDRAP, cum o fac deja de câțiva ani, că trebuie schimbate normativele pentru rețelele de canalizare din România, care sunt nemodificate din anii ’80. Altfel, orice investiție am face, ea va trebui să respecte normativul de 25 litri/mp”, a completat edilul.

Primarul consideră că problema canalizării ar trebui discutată și la nivel european întrucât astfel de situații au apărut și în Italia sau Germania.

„Aceleași probleme de imposibilitate a preluării unui debit mai mare de 25 litri/mp au fost în ultimii ani nu doar la Craiova, ci și la Cluj, București, Galați. E clar că în România nu se mai poate discuta de climă temperat continentală cu astfel de evenimente care nu au loc o dată la un secol, ci anual. Dacă asta înseamnă modificarea normativelor și la nivel european, e momentul ca să fie făcută discuția și la UE. Același tip de inundații au avut loc, anul trecut, și în Italia sau Germania, iar sistemul lor de canalizare s-a comportat la fel ca și cel din România. Când în sudul țării înaintează deșertul și se cultivă fistic sau curmale, să nu ne mai amăgim că avem tot climă temperată”, a conchis Vasilescu.

CITEȘTE ȘI: Trafic rutier închis pentru camioane, pe DN 7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea. Ruta de ocolire, prin judeţul Olt

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri