AcasăACTUALLegea Laptelui a trecut de Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor. Principalele...

Legea Laptelui a trecut de Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor. Principalele prevederi

spot_img

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, Florin Barbu (PSD Olt) a explicat principalele prevederi ale Legii Laptelui şi a produselor lactate, proiect pe care l-a susţinut.

- Publicitate -

Barbu a avut o întâlnire cu toţi procesatorii, fiind discutat fiecare articol al Legii.

„Un alt proiect pe care mi l-am asumat când am preluat președinția Comisiei pentru Agricultură este Legea Laptelui și a produselor lactate. În ședința de miercuri a Comisiei pentru Agricultură, am dezbătut, împreună cu toți procesatorii, fiecare articol din acest proiect legislativ care a primit raport pozitiv și va merge la vot în Camera Deputaților. Am adus câteva amendamente actului normativ care reglementează sectorul laptelui și produselor lactate și se creează cadrul juridic pentru prezentarea și comercializarea produselor, respectarea condițiilor de igienă și informarea corectă a consumatorului”, a declarat Florin Barbu.


Legea reglementează inscripționarea de informații suplimentare pe etichetele produselor – indicarea țării de origine sau a locului de proveniență, ingredientele primare folosite, pentru că printr-o etichetare corectă se reduce marketingul înșelător și concurența neloială.

CITEȘTE ȘI: Fonduri europene de peste 8 milioane de lei, atrase de Primăria Slatina pentru modernizarea reţelei rutiere și reabilitarea străzilor

„Un amendament pe care l-am făcut eu la Legea Laptelui și produselor lactate stipulează ca produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi vegetale și produsele vegetale să se comercializeze în spaţii de prezentare și vânzare separate, bine delimitate, pe rafturi separate față de produsele lactate autentice, cu atenționare explicită catre cumpărător a conținutului acestor produse”, mai spune deputatul.


Alte prevederi:

Se înființează Observatorul Laptelui.

În cadrul direcției de specialitate din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale care are ca scop monitorizarea producţiei de lapte de vacă, bivoliță, oaie și capră, centralizarea datelor de pe piață, urmărirea și analizarea tendințelor de consum, a producției, a echilibrului între cerere si ofertă și a costurilor.

Se interzice folosirea denumirilor “Lapte” sau “Produse lactate” pe eticheta produselor care nu conțin lapte.

„Trebuie să încurajăm și să susținem consumul de produse românești, iar industria laptelui și a produselor lactate este un domeniu prioritar. Este important ca la începutul sau finalul fiecărei zile,  să nu uităm că porția de sănătate este într-un pahar cu lapte…românesc!”, conchide Florin Barbu.

CITEŞTE ŞI: Producția de autoturisme a crescut cu 12%. Peste 19.000 de mașini produse la Ford Craiova, în februarie

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri