AcasăACTUAL„Legea fugarilor”, neaprobată de fostul Consiliu Superior al Magistraturii

„Legea fugarilor”, neaprobată de fostul Consiliu Superior al Magistraturii

spot_img

Ministerul Justiției iniția, în mai 2022, un proiect de modificare a Codului penal, așa numita „lege a fugarilor”, care adăuga 3 ani la pedeapsa în cazul condamnaților care fug din țară, fiind acuzați de „evadare”. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a fost de acord cu proiectul considerând că „nu se impune promovarea acestuia”.

Potrivit proiectului, persoanele condamnate definitiv care nu se predau în 7 zile de la pronunţarea sentinţei să primească în plus o pedeapsă pentru „evadare”, de până la 3 ani.

Fiind o lege care prevede modificarea Codului penal, Ministerul Justiței a cerut avizul CSM. În septembrie anul trecut, fostul Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ proiectului.

Dezbătut în Comisia „Legislație și cooperare interinstituțională”, proiectul ministrului Predoiu a fost respins.

„Comisia a exprimat un punct de vedere negativ cu privire la proiectul de act normativ elaborat de ministerul Justiției, apreciind că nu se impune promovarea acestuia”. Continuarea pe presshub.ro

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Mihaela Yahya Nakhla
Mihaela Yahya Nakhla
Și-a făcut debutul în 2004 la Ziarul de Vrancea, după care a evoluat în presă locală ca reporter pentru Șansa Vrânceană, Jurnalul de Gherilă, Realitatea TV. În 2007, pasiunea pentru scris a adus-o în sfera autorilor, Editura Eminescu publicându-i prima lucrare de proză scurtă. Ca blogger s-a implicat vreme de 12 ani în proiecte culturale vizând Orientul Mijlociu, dar presa scrisă nu a fost niciodată uitată și rămâne prima sa iubire.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri