AcasăACTUALLe-au văzut doar la televizor sau pe internet. Mulți doljeni nu cred...

Le-au văzut doar la televizor sau pe internet. Mulți doljeni nu cred că mai primesc tichele sociale. „Le facem cruce, maică”

spot_img

Foarte mulți doljeni cu venituri mici sunt sunt foc și pară din cauza faptului că tichetele sociale pentru alimente nu au ajuns nici acum la ei, deşi mai este puţin şi ar trebui să înceapă faza a doua de distribuire a acestor vouchere. 

În fiecare dimineață, de când a fost anunțată vestea că vor primi aceste tichete, în multe sate din județul Dolj, poștașul este întrebat despre ele.

Îl întreabă oamenii simpli, vârstnici sau nu chiar, care credeau că își pot cumpăra și ei ulei, pâine, cartofi, făină sau orez cu acei bani promiși de mai marii acestei țări.

Unii speră că nu vor fi tocmai ei atât de ghinioniști, dar le este „un pic năcaz”, cum spun ei, pentru că tichetele au fost anunțate pentru luna iunie. În august urmează a fi livrate cele din tranșa a II-a și se tem că celor din iunie le vor face cruce. „Ni le-or da și nouă și pe alea din urmă. Dacă nu, cruce le facem, maică”, spun oamenii.

Sunt și persoane care nu mai au nicio nădejde și sunt sigure că politicienii au mințit din nou.

Dezbat acest subiect de ceva vreme, fie la poartă, când schimbă două vorbe, fie la magazinul din sat, considerând că cei din județele unde au fost trimise cardurile sunt „niște fericiți”.

Da, aici s-a ajuns! Să te consideri fericit că ai primit 250 de lei în plus…pentru o brumă de cumpărături. Brumă pentru că prețurile nu îți permit mai mult. Această fericire de 250 de lei indică de fapt nivelul de trai al multora dintre noi, românii.

De când cu vorba despre aceste tichete, poștașii, unii purtând și acum genți mari și cârpite cu sfoară sau sârmă (să fie mai rezistente n.r.) oferă răspunsul înainte de a fi întrebați: NU, NU AU VENIT!

Și va rămâne același răspuns până când, într-o zi, poate luna aceasta, plicurile cu acel card vor ajunge și la doljenii cu venituri mici.

CITEȘTE ȘI: Un român a contractat online credite de peste 90.000 de lei, folosind identităţi false

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început la 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”.

Cardurile vor fi însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre  operatorii economici parteneri şi un număr de telefon pentru cazurile în care beneficiarii întâmpină probleme.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Guvernul a reusit sa distribuie, până în prezent, puțin peste un milion de tichete, din totalul de 2,5 milioane.

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri