AcasăACTUALKlaus Iohannis, despre pensii: „Este evident că trebuie să crească”

Klaus Iohannis, despre pensii: „Este evident că trebuie să crească”

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, că pensiile trebuie să crească, având în vedere inflația, pentru ca pensionarii să-și permită cel puțin un minim necesar.

- Publicitate -

„În condițiile în care avem inflație, avem prețuri în creștere, este evident că și pensiile trebuie să crească pentru a da șansa pensionarilor să-și permită cel puțin un minim necesar. Așa cum cresc salariile atunci când avem inflație, așa trebuie să crească și pensiile. Este imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să interveină cum este cineva care e în deplinătatea forțelor – dacă nu-i ajung banii își caută alt job, poate mai lucrează peste program… Pensionarii stau în ceea ce primesc, pensia lor. Mi se pare rezonabil ca nivelul pensiilor să fie adaptat situației”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Acesta mai spune că „este clar că guvernul trebuie să vină și va veni cu un plan serios care abordează frontal această chestiune”.


CITEȘTE ȘI: Sediul Primăriei Brebeni din judeţul Olt, reabilitat cu bani din PNRR. Investiţia, printre primele şapte contracte semnate, în ţară

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri