AcasăACTUALIT-iştii ar putea rămâne fără scutirea de la plata impozitului pe venit....

IT-iştii ar putea rămâne fără scutirea de la plata impozitului pe venit. Ce a declarat ministrul Finanţelor

spot_img

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a anunţat marţi că are în lucru varianta eliminării excepţiilor de la plata impozitului şi a contribuţiilor pe venit în domenii precum IT-ul, cercetarea şi construcţiile.

Într-un interviu pentru Antena 3, întrebat dacă guvernul va mări TVA în 2022, ministrul Dan Vîlceanu a spus: ”Exclus să creştem TVA. Dar există o discuţie legată de excepţii la plata impozitului pe venit şi plata contribuţiilor”, potrivit adevărul.ro.


Întrebat dacă e vorba despre salariaţii din IT, cercetare şi construcţii, Vîlceanu a spus că ”sunt mai multe categorii. Toate excepţiile de la plata impozitului pe venit şi la plata contribuţiilor pe venit, plus excepţiile la plata impozitelor şi taxelor locale, sunt undeva la 3% din PIB. E o sumă foarte mare. Este o chestiune de echitate, corectitudine. Unii plătesc, alţii nu (…) Este o variantă, mă refer la toate excepţiile. De altfel avem şi critici din partea Comisiei şi altor organisme internaţionale”.

El a mai spus că o eventuală decizie va fi luată după discuţii cu reprezentanţii sectoarelor respective, arată economedia.ro: ”Toate lucrurile trebuie discutate înainte. Nu suntem adepţii unei politici impuse, discutăm cu industria şi apoi vedem”.

Ministrul Vîlceanu a mai anunţat că guvernul va modifica modul în care sunt evaluate imobilele pentru care se plătesc taxe locale pentru că acum valoarea de impozitare ar fi prea mică faţă de valoarea de piaţă.


”Vom umbla la modul cum e calculată valoarea clădirilor impozitate”, a spus Vîlceanu, admiţând că unii proprietari vor plăti mai mult în urma acestei schimbări.

CITEȘTE ȘI: Şcoli, grădiniţe şi străzi din Piatra-Olt, modernizate în cadrul unui amplu proiect finanţat cu bani europeni

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri