AcasăLIFEIstoria Carnavalului de la Rio

Istoria Carnavalului de la Rio

spot_img

Rio de Janeiro este unul dintre cele mai stralucitoare și pline de viață orașe din lume, atunci când carnavalul începe, toată lumea iese pe străzi pentru a sărbători. Când începe carnavalul străzile sunt pline de oameni care ies să sărbatorească și să danseze la cea mai mare petrecere din lume.

Vei vedea costume absolut fabuloase, colorate și strălucitoare, turiști euforici și trupe de samba pline de viață. Acesta este cu siguranță un festival la care trebuie să ajungi cel puțin o dată în viață.

Datând încă din secolul al XVII-lea, Carnavalul de la Rio este un eveniment cu origini catolice, deși sunt persoane care spun că acesta are rădăcini și tradiții păgâne europene. Se spune că acest carnaval este rezultatul unei îmbinări culturale dintre cea portugheză cu cea africană, în trecut balurile și petrecerile erau organizate pentru portughezii de elita. Însă, afro-brazilienii au desci să organizeze propriile petreceri, aceștia cântau muzică cu inspiratie africană și purtau costumații în semn de batjocura pentru hainele formale ale elitei.


Aceste petreceri s-au realizat separat până la începutul secolului al XX-lea, abia atunci petrecerile au inceput să se desfăsoare pe străzi. Deja acest festival era ca un fel de nuntă anuală, cu diverse stiluri muzicale si dansuri. În anul 1917, acest stil de dans și muzica aferentă a fost numit oficial ”samba”, de atunci a rămas o parte esențială a culturii și muzicii braziliene.

Carnavalul se sărbătoarea în toată Brazilia, doar in Rio a început să prindă contur carnavalul pe care il cunoasștem cu toții astăzi. La începutul anilor 1920 s-au înființat primele școli de samba, acestea au început să participe la festival dupa 10 ani.

Oficial, Carnavalul se desfășoara de vineri seara până miercuri (acesta mai este cunoscută și sub numele de Miercurea Cenușie și se sărbătorește între 4 februarie și 10 martie), dar acest lucru nu îi împiedică pe localnici și turiști să petreacă încă din ianuarie. Sărbătorile încep oficial în momentul în care primarul din Rio de Janeiro îi predă cheile orașului regelui Momo, acesta este o figurină mitică despre care se spune că va conduce festivitățile.


Pimbându-vă pe străzile din Rio, veți găsi cu siguranță petrecăreți care dansează și fumează trabucuri, costume colorate și o mulțime de baruri sau standuri cu mâncare. Brazilienii au hectare întregi pe care cultivă tutun, asa că dacă vă interesează să aveți o experință completă cautați și trabucurile locale, dacă nu cu siguranță gasiți buticuri cu trabucuri ieftine.

Rătăcind mai departe pe străzile din Rio vei întâlni cu siguranță una dintre cele 500 de petreceri. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de blocos, aceste petreceri sunt organizate și planificate în avans de grupuri dedicate, dintre care unele exista de câteva decenii. Fiecare are o temă și își scire inclusiv propria melodie pentru ca trupa sa de samba să o cânte.

Nu ai cum sa nu te distrezi pe străzile din Rio în timpul Carnavalului.

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri