AcasăECONOMIEInvestiţie de 10 milioane euro, la Vimetco Extrusion: A fost produsă prima...

Investiţie de 10 milioane euro, la Vimetco Extrusion: A fost produsă prima bară extrudată în noua linie automată pentru profile de aluminiu

spot_img

Vimetco Extrusion, filiala din aval a Alro responsabilă cu activitatea de extrudare, a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare de 7 inci, de ultimă generație, ca urmare a unei investiții de aproximativ 10 milioane euro, de la începutul acestui proiect în martie 2021. Vimetco Extrusion tocmai a testat cu succes noul echipament prin extrudarea primei bare

Această nouă linie automată de extrudare pentru profile din aluminiu este a treia pentru Vimetco Extrusion. Noua presă susține strategia Vimetco Extrusion de a-și crește capacitatea de producție pentru produsele din aluminiu cu valoare adăugată mare, oferind astfel clienților săi un portofoliu extins de soluții personalizate.

„Grupul ALRO consideră că axarea pe investițiile strategice, optimizarea proceselor și controlul costurilor reprezintă o strategie adecvată și de fezabilă pentru a ne susține afacerea și a ne ajuta să trecem prin aceste vremuri dificile. Această strategie se aplică tuturor filialelor noastre, iar finalizarea de către Vimetco Extrusion a unei noi linii automate de extrudare reprezintă cel mai recent exemplu”, a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al Alro.


„Acesta este încă un pas spre creșterea portofoliului de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare, consolidând în același timp relația cu clienții noștri și oferindu-le un partener de încredere, pe termen lung, capabil să livreze produse și servicii personalizate”,a adăugat Marian Năstase.

Linia de extrudare de 7 inci este foarte eficientă în ceea ce privește capacitățile de producție și consumul redus de energie. Astfel, întregul proces este automatizat, putând extruda profile până la o lungime de 60 de metri, cu o viteză de 50 de metri/minut, având în același timp cel mai mic consum de gaz garantat de pe piață și fiind dotat cu un sistem eficient de economisire a energiei, precum și cu zone de răcire cu apă și aer operate independent, concepute pentru a aloca eficient resursele.

Noua linie de extrudare va crește capacitatea de producție anuală a Vimetco Extrusion cu 11.000 de tone, atingând o capacitate anuală totală de 35.000 de tone până la sfârșitul anului 2022.


„Vimetco Extrusion crede în crearea de valoare pentru toate părțile interesate”, a declarat Igor Higer, Președintele Consiliului de Administrație al Vimetco Extrusion.

„Ne sprijinim clienții oferindu-le soluții și produse personalizate pe parcursul implementării tehnologiei de ultimă generație, ne sprijinim angajații prin asigurarea celor mai bune condiții de muncă și prin instruiri profesionale și, nu în ultimul rând, susținem comunitatea locală prin reducerea impactului asupra mediului și crearea de noi locuri de muncă”, a adăugat Higer.

Vimetco Extrusion se angajează să asigure continuitatea unui model de afacere de succes, susținut de inovație, flexibilitate și o aliniere constantă la ultimele tehnologii disponibile prin investiții sustenabile.

CITEŞTE ŞI: Un ziarist, obligat să își dezvăluie sursele din investigațiile despre un puternic șef de spital local

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri